Waar ging de interesse van ondernemers naar uit in 2015? Dit zijn onze 10 best gelezen artikelen van 2015.

1. Bijtellingsregels 2016: Blijf de zware klap voor!

Op het gebied van autobelastingen gaat er nogal wat veranderen in 2016. Veel ondernemers hebben zich daar dit jaar in verdiept.

2. Windows-tip: toetsenbord geeft verkeerde tekens

Iedereen die met Windows werkt heeft er wel eens last van gehad: de tekens lijken te zijn verwisseld. De simpele manier waarop je dit oplost wordt uitgelegd in dit artikel.

3. Zo ziet een btw-nummer eruit

Btw-nummer, omzetbelastingnummer, fiscaal nummer, OB-nummer, RSIN, btw-identificatienummer. Als ondernemer krijg je met al deze termen te maken. Maar is dit nou allemaal een en hetzelfde nummer?

4. Wat is de verjaringstermijn van een factuur of vordering?

Vorderingen en facturen kunnen verjaren. Wat de verjaringstermijn is en hoe dit in zijn werk gaat lees je in dit artikel.

5. De fiscale regels voor het geven van een kerstpakket

Hoe zit het als je je werknemers een kerstpakket wilt geven? Door de werkkostenregeling zijn alle bestaande fiscale regels vervangen. Wat dat inhoudt wordt in dit artikel uitgelegd.

6. Regels voor buitengewoon verlof

Jouw werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daar vakantiedagen voor op te hoeven nemen. Dit zijn de regels voor buitengewoon verlof.

7. Liquidatie: als jouw bedrijf niet meer levensvatbaar is

Je kunt ervoor kiezen zelf te stoppen met jouw bedrijf. Als je niet failliet gaat en je bedrijf niet verkoopt is er sprake van een liquidatie. In dit artikel wordt uitgelegd hoe een liquidatie in zijn werk gaat.

8. 5 boekhoudblunders: zo voorkom je ze

Boekhoudblunders kunnen je geld kosten en stress bezorgen. Dit zijn 5 valkuilen waar veel ondernemers intrappen.

9. Tarief inkomstenbelasting in 2015

Voor ondernemers belangrijk om te weten: wat waren de tarieven inkomstenbelasting in 2015?

10. Auto van de zaak of niet? 8 tips

Zakelijk rijden is een hot topic. Niet alleen voert een artikel over dit onderwerp de lijst aan, de lijst wordt er ook mee afgesloten. In dit artikel vind je 8 tips over zakelijk rijden.

Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
De kogel is eindelijk door de kerk: ook energie-intensieve bedrijven krijgen broodnodige financiële ondersteuning om de stijgende energieprijzen het…
Over ondernemen zijn talloze boeken verschenen. Elk met zijn eigen modellen, wetten en strategieën. De Zaak selecteerde de 15 beste boeken voor…
Bedrijven en instellingen zijn verplicht energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder. Geldt die…