Categorieën

"We houden elkaar scherp. Er is nooit wrijving en alles wordt uitgesproken als ons iets dwarszit. We zijn complementair aan elkaar", vertelt Diana Polder. Lisette Beijnes en zij lijken wel beste vriendinnen. Maar de vrouwen zijn bovenal businesspartners. Samen met nog een derde ondernemer, Madelon Gloude, werken ze samen onder de naam Moeiteloos Werken. 
De drie vrouwen hebben ieder een eigen bedrijf in professional organizing. Met Moeiteloos Werken geven zij trainingen bij bedrijven om de medewerkers efficiënter en resultaatgericht te laten werken.
V.L.N.R.: Diana Polder, Madelon Gloude en Lisette Beijnes, samen Moeiteloos Werken.

Planten water geven

Lisette: “Als ik mijn moeder mag geloven was ik als klein meisje al bezig met lijstjes maken van de dingen die ik wilde doen. De planten water geven, mijn kamer opruimen, dat soort dingen. Het organiseren zit er bij mij echt in.”
“Bij mij was het latent aanwezig”, vult Diana aan. “Ik maakte een enorme chaos van mijn kamer als kind. Ik heb van een van mijn bazen geleerd hoe ik gestructureerd te werk kan gaan. Hij legde uit dat ik moest werken met lijstjes en archiefbakjes. Doordat ik voorheen niet zo georganiseerd was, herken ik ook veel dingen waar mijn klanten tegenaan lopen.”

Te eigenwijs

“Ik heb jarenlang verschillende banen gehad, van ambtenaar tot verkoopmedewerker op de zakelijke afdeling van IKEA. Maar ik ben te eigenwijs om voor een baas te werken. Tien jaar geleden ontdekte ik dat ik geld kon verdienen door mensen te leren organiseren en werd ik professional organizer. Op mijn bureau had ik een stickertje zitten met de tekst ‘Ondernemen is jezelf tegen willen komen’. Je moet alles zelf doen, maar dat bevalt me nog altijd goed”, vertelt Diana.
Lisette heeft net als Diana verschillende banen gehad. “Ik ben onder andere office manager en HR manager geweest. Ik had al lang de wens zzp’er te worden toen ik tegen professional organizing aanliep. Ik dacht: hier wil ik mijn hele hart en ziel insteken. Ik heb een opleiding gedaan en kon eigenlijk meteen aan de slag binnen de gemeente. Dat is nu zeven jaar geleden.”

Beroepsvereniging

De drie ondernemers hebben elkaar ontmoet via de beroepsvereniging voor professional organizers. Lisette: “We zagen dat er vraag was naar trainingen waarbij je niet alleen theorie over timemanagement leert, maar ook handvatten krijgt om het in de praktijk toe te blijven passen. Daarom besloten we onze kennis en ervaring te bundelen en samen trainingen te ontwikkelen en te geven.”

Werkstress

In hun werk zien ze dat veel bedrijven kampen met dezelfde problemen. Door de crisis moeten minder schouders meer werk dragen en dat zorgt voor stress op de werkvloer. Diana: “Werknemers kampen met een grote hoeveelheid werkdruk en een volle inbox.” Lisette: “Vaak wordt werkstress veroorzaakt door een gebrek aan overzicht en niet weten wat er precies van je verlangd wordt.”
Diana beaamt dat: “Doordat alle taken in het hoofd zitten kunnen mensen geen prioriteiten meer stellen. Vaak hebben ze een e-mailgestuurde werkdag en komen ze daardoor niet aan hun eigen werkzaamheden toe. Dat zorgt ervoor dat ze aan het eind van de dag niet met een voldaan gevoel naar huis gaan.”

Yes!

Mensen helpen die het overzicht kwijt zijn geeft de professional organizers veel voldoening. Diana: “Ik zit vaak in de auto naar huis met een gevoel van ‘Yes! Dat heb ik maar mooi weer voor elkaar gekregen!’.” Lisette: “Ik heb een keer een medewerker getraind die nog nooit thuis had gewerkt. Hij zag daar enorm tegenop. We hebben toch een thuiswerkdag voor hem ingepland en zijn reactie was geweldig. Hij zei: ‘Ik had voor vier uur werk mee naar huis genomen en ik was al binnen twee uur klaar!’ Hij had geen vijf kwartier reistijd meer, de hond hoefde niet naar de kennel en hij kon een kopje koffie drinken met zijn vrouw. Twee jaar later sprak ik hem weer en vertelde hij dat hij helemaal om was. Hij kwam alleen nog maar op kantoor als hij een vergadering had. Het is zo leuk om te horen dat je iemand hebt geholpen, daar doe ik dit werk voor.”
Lees ook…
Hybride werken is een ‘blijvertje’ is, dat is wel duidelijk. En met een nieuwe coronagolf op de loer is het nog steeds actueel je personeel meer…
2023 belooft geen makkelijk jaar te worden voor ondernemers. Dat concluderen economen van drie grootbanken. Maar hoe verschillen de economische…
De ene crisis is nog maar net voorbij of de andere doet zich alweer voor. Veel ondernemers worden hard getroffen door de sterke inflatie. Niet alleen…