Handige tips voor een milieubewust bedrijf
Wil je met je bedrijf meer rekening houden met het milieu? Duurzaam ondernemen is een onderscheidend punt waar je veel uit kunt halen. Duurzaam ondernemen is voor elk bedrijf natuurlijk anders. Het is afhankelijk van je sector, bedrijfsgrootte, bedrijfsstrategie en budget. Daarom delen wij graag een aantal tips voor een milieubewust bedrijf.

Dé tips voor een duurzaam kantoor

Bij milieubewust ondernemen denkt men al snel aan het vervangen van gloeilampen voor spaarlampen. Maar denk ook eens na over het volgende:

  • Verlichting dat wordt geactiveerd door bewegingsschakelaars
  • Verminder het watergebruik met waterbesparende kranen en toiletspoelbakken
  • Kies voor apparatuur die weinig energie verbruikt, het energielabel is hierin belangrijk
  • Probeer zo min mogelijk te printen en print altijd dubbelzijdig
  • Kies voor afvalscheiding op kantoor
  • Zet elektronische apparatuur uit en niet op stand-by
  • Deel tips met jouw klanten om jouw producten milieubewust te gebruiken

Herbruikbare naambadges

Naast de bovenstaande tips is het ook verstandig om te kiezen voor herbruikbare naambadges voor jouw personeel dat veel contact heeft met klanten. Naambadges maken het makkelijker voor de klant om je personeel aan te spreken. Naambadges zijn dan ook ideaal voor de volgende sectoren:

  • Horeca & hotel
  • Detailhandel
  • Zorg

Maar ook in andere sectoren kunnen naambadges van meerwaarde zijn. Zeker als je een hoog personeelsverloop hebt zijn herbruikbare naambadges de beste milieubewuste keuze. Want in plaats van dat je elke keer de naambadges moet weggooien, kun je ze gewoon hergebruiken.

Veel naambadges bestaan uit aluminium of plastic en worden bedrukt of gegraveerd. Een duurzame naambadge werkt anders. Je hebt hier namelijk te maken met losse onderdelen. Met een eenvoudig kliksysteem kun je eenvoudig een label tussen de naambadge drukken. Nieuw personeel aannemen kan dus eenvoudig met herbruikbare naambadges.

Ook als je voor een evenement, cursus of workshop naambadges wilt gebruiken, dan kan je eenvoudig naambadges maken. Dit doe je met behulp van de software van Uniqprint.nl. Je ontwerpt je naambadge zelf en vervolgens is het alleen uitprinten en je kunt de nieuwe naambadges in elkaar zetten. Naambadges weggooien komt hier niet meer bij kijken, wat natuurlijk ideaal is voor het milieu!

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Lees ook…
Wanneer je gaat starten met ondernemen is het verstandig om te beginnen bij het bepalen van de basis van je bedrijf: de rechtsvorm. Maar waar moet je…
De hele dag achter het bureau verdwijnen en aan het einde van de dag de stappenteller tevoorschijn toveren en zien dat je wel heel minimaal hebt…
De zaken gaan lekker en je bedrijf groeit. Maar met die groei dienen zich nieuwe uitdagingen aan. De zoektocht naar grotere kantoorruimte of…