Hoe kan je eenvoudig bewust ondernemen?

Wil je met je bedrijf meer rekening houden met het milieu? Duurzaam ondernemen is een onderscheidend punt waar je veel uit kunt halen. Duurzaam ondernemen is voor elk bedrijf natuurlijk anders. Het is afhankelijk van je sector, bedrijfsgrootte, bedrijfsstrategie en budget. Daarom delen wij graag een aantal tips voor een milieubewust bedrijf.

Inhoudsopgave

Dé tips voor een duurzaam kantoor

Bij milieubewust ondernemen denkt men al snel aan het vervangen van gloeilampen voor spaarlampen. Maar denk ook eens na over het volgende:

  • Verlichting dat wordt geactiveerd door bewegingsschakelaars
  • Verminder het watergebruik met waterbesparende kranen en toiletspoelbakken
  • Kies voor apparatuur die weinig energie verbruikt, het energielabel is hierin belangrijk
  • Probeer zo min mogelijk te printen en print altijd dubbelzijdig
  • Kies voor afvalscheiding op kantoor
  • Zet elektronische apparatuur uit en niet op stand-by
  • Deel tips met jouw klanten om jouw producten milieubewust te gebruiken

Herbruikbare naambadges

Naast de bovenstaande tips is het ook verstandig om te kiezen voor herbruikbare naambadges voor jouw personeel dat veel contact heeft met klanten. Naambadges maken het makkelijker voor de klant om je personeel aan te spreken. Naambadges zijn dan ook ideaal voor de volgende sectoren:

  • Horeca & hotel
  • Detailhandel
  • Zorg

Maar ook in andere sectoren kunnen naambadges van meerwaarde zijn. Zeker als je een hoog personeelsverloop hebt zijn herbruikbare naambadges de beste milieubewuste keuze. Want in plaats van dat je elke keer de naambadges moet weggooien, kun je ze gewoon hergebruiken.

Veel naambadges bestaan uit aluminium of plastic en worden bedrukt of gegraveerd. Een duurzame naambadge werkt anders. Je hebt hier namelijk te maken met losse onderdelen. Met een eenvoudig kliksysteem kun je eenvoudig een label tussen de naambadge drukken. Nieuw personeel aannemen kan dus eenvoudig met herbruikbare naambadges.

Ook als je voor een evenement, cursus of workshop naambadges wilt gebruiken, dan kan je eenvoudig naambadges maken. Dit doe je met behulp van de software van Uniqprint.nl. Je ontwerpt je naambadge zelf en vervolgens is het alleen uitprinten en je kunt de nieuwe naambadges in elkaar zetten. Naambadges weggooien komt hier niet meer bij kijken, wat natuurlijk ideaal is voor het milieu!

15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
De kogel is eindelijk door de kerk: ook energie-intensieve bedrijven krijgen broodnodige financiële ondersteuning om de stijgende energieprijzen het…
Hybride werken is een ‘blijvertje’ is, dat is wel duidelijk. En met een nieuwe coronagolf op de loer is het nog steeds actueel je personeel meer…
Genoeg van al die files? Vermijden is steeds moeilijker, maar met wat handig plannen kunt u een hoop ellende voorkomen. Lees hier wat de beste tijden…