Hij heeft diploma's voor bloemsierkunst, twee technische studies en heeft daarnaast alle rijbewijzen die er zijn. Uiteindelijk koos Gerard Tiggeler voor een leven als ondernemer in het Franse skigebied Les Menuires, maar alleen in de zomer.

“Ik ben in 1994 met vrienden op skivakantie gegaan naar Les Menuires en kreeg daar op mijn laatste vakantiedag een zwaar skiongeluk. Ik heb twee weken op de intensive care gelegen, en daar ontmoette ik mijn vrouw”, vertelt Gerard.

Verliefd
Hij was de gewonde toerist, zij de zuster die voor hem zorgde. “En ik kwam er later achter dat ze voor mij extra aan het werk was, als ze eigenlijk een vrije dag had”, lacht hij. “Zij heeft de eerste stap gezet door naar Nederland op vakantie te komen. Daarna ben ik weer op vakantie terug naar Frankrijk gegaan, en zo werd het al snel serieus. Uiteindelijk moesten we een vaste woonplaats kiezen en zijn we voor haar huis in Frankrijk gegaan.”

Werk
Ondanks dat Gerard destijds nog geen woord Frans sprak, ging hij direct op zoek naar werk in Les Menuires. “Ik ben in een skiwinkel gaan werken, waar ik van alles en nog wat deed. Uiteindelijk werd de winkel verkocht en moest ik weg. Toen ben ik naar de skiliftmaatschappij van Les Menuires gestapt en daar ben ik aan de slag gegaan als receptiemedewerker. Voornamelijk omdat ik ondertussen vier talen spreek.”

Eigen bedrijf
De skilift gaat in de zomer niet omhoog, en daar heeft Gerard vier jaar geleden een oplossing voor bedacht. Dan is hij namelijk ondernemer. “In de zomer voer ik als zzp’er renovaties uit van bijvoorbeeld badkamers en keukens met mijn eigen bedrijf Renovation. Vorig jaar had ik zelfs zoveel klussen dat ik een paar opdrachtgevers ‘nee’ moest verkopen. Dit jaar zal dat ook weer zo zijn. Maar beter te veel werk dan te weinig!”

Vrijheid
Ook het ondernemen past in z’n straatje. “Het is spannend, je weet nooit wat er gaat komen. Maar ik geniet ook van de vrijheid om zelf mijn werk te kunnen kiezen en uren te plannen. Soms ga ik tussendoor even naar de bouwmarkt en dan werk ik tot tien uur door. Ik vind de variatie tussen mijn werkzaamheden ook erg leuk.”

Uitdagingen
“Als ondernemer zie ik het wel als een uitdaging om mezelf te bewijzen. Bij elke klus vraag ik me af: ‘kan ik dit of kan ik dit niet?’ Als ik besluit dat ik het niet alle
en kan, probeer ik toch altijd in oplossingen te denken en kijk ik of ik met iemand samen kan werken aan de klus zodat het toch lukt.”

Nederland
Gerard gaat nog twee of drie keer per jaar naar Nederland op vakantie om zijn familie te bezoeken. Hij peinst er echter niet over om terug te verhuizen. “Het bevalt hier hartstikke goed, ik heb kinderen, leuke vrienden en ben helemaal gesetteld. Ik maak zelfs mijn eigen worst en bier.”

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
De wereld alleen redden kan je niet, maar er wat liever voor zijn wel. Ben jij een ondernemer, geen klimaatactivist, maar wil je wel graag dat jijzelf,…
Je wilt je naamsbekendheid vergroten, maar hebt het budget niet? Met een beetje creativiteit verzin je heel wat manieren die weinig kosten en toch heel…
– PARTNERCONTENT – Nieuwe betaaloplossing Click to Pay met Visa vereenvoudigt de betaalprocessen en de check-out in webshops aanzienlijk. Het…