Het plaatsen van zonnepanelen om daarmee zonne-energie op te wekken groeit aan populariteit onder ondernemers. Uit onderzoek van De Zaak blijkt dat 25 procent van u ze al heeft en 43 procent overweegt om ze te plaatsen. Slechts 13 procent van de stemmers vindt zonnepanelen niet interessant.
Ruim 500 ondernemers stemden op de poll op dezaak.nl over zonnepanelen. Dat leverde de volgende uitslag op de vraag ‘zonnepanelen vind ik’:
  1. Een goede zaak. En ik heb ze al! 25%
  2. Interessant. Ik overweeg ze te plaatsen 43%
  3. Goed voor het milieu, maar niks voor mij 19%
  4. Oninteressant. Ik houd me er niet mee bezig 13%  
Belangrijke redenen zijn dat duurzaam ondernemen steeds gebruikelijker wordt en dat blijkt dat zonne-energie in veel gevallen goedkoper is dan grijze stroom.

Opbrengst van zonnepanelen

Het overgrote deel van de zonnestroomsystemen in Nederland functioneert goed tot zeer goed. Dit blijkt uit resultaten van de actie ‘Tel de Zon’ van Stichting Monitoring Zonnestroom (SMZ) en de Universiteit Utrecht (UU)  in mei 2014. Meer dan 5000 zonnepaneelbezitters in Nederland namen deel aan de actie. Conclusie is dat het gemiddelde systeem meer energie oplevert dan het gemiddelde verbruik.
Ook uit een rapport van de UU begin 2014 bleek al dat de gemiddelde opbrengst van zonnestroominstallaties de laatste jaren hoger is geworden.

Stappenplan zonnepanelen

Overweegt u om zonnepanelen te plaatsen, maar zit u nog met vragen als:
  • Wat kosten zonnepanelen?
  • Hoeveel levert het op?
  • Hoeveel bespaart u op energiekosten?
Lees ook:
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Bereken autoverzekering besparing
Altijd met een gerust gevoel de weg op, met de uitgebreide autoverzekering van Allianz voor personenauto’s en bestelwagens. En met de onlangs verlaagde tarieven kan je nu tot €500 per jaar besparen.
Lees ook…
Veel mensen halen hun schouders op als zij weer eens een boete wegens verkeerd parkeren aantreffen. Zij berusten in hun lot, maar dat is niet altijd…
Speciaal voor jou hebben we de belangrijkste vakantietips op een rijtje gezet, waardoor je als drukke ondernemer je werk kunt even loslaten en vol…
Een jaarplan kan een perfect hulpmiddel zijn om je bedrijfsdoelstellingen voor komend jaar te formuleren en concreet en haalbaar te maken. In dit…