"Ik heb sinds drie jaar een goedlopende eenmanszaak. Een branchegenoot van mij is net een jaar bezig. Ze stelt voor om samen te gaan, bijvoorbeeld in een VoF. Is dat een goede optie?"

Denk hier goed over na. Een eenmanszaak staat of valt vaak met de identiteit van de ondernemer, en klantenbinding heeft ook met u als persoon te maken. Kijk goed naar uw eigen klantenkring en naar die van uw branchegenote. Vormen die een aanvulling op elkaar, of vist u beiden in dezelfde vijver?

Wat is uw unieke verkoopargument en wat is dat van haar? Zit er groei in de markt? Kunt u het werk in uw eentje goed aan, of moet u te vaak nee verkopen?

Het is aan te raden om eerst een paar projecten samen te doen, om vast te stellen of samenwerking meerwaarde heeft. U kunt bijvoorbeeld onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor gezamenlijke promotie.

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
i.s.m.
Lees ook…
MijnZaak biedt ondernemers een platform voor al hun juridische documenten, exclusieve ondernemers kortingen en… onbeperkt eerstelijns advies. Wij…
Wie een bedrijfsruimte huurt, krijgt met een heleboel dingen te maken. Van een huurcontract tot wettelijke regels en andere rechten en plichten, die…
Vanaf 2024 zijn steeds meer bedrijven verplicht om over de impact van hun activiteiten op mens en milieu te rapporteren. De staat in de Corporate…