Duurzaamheid: we komen er niet meer onderuit. Gelukkig ziet een groot gedeelte van alle bedrijven dat ook in en kiezen ze voor duurzame energie. Dat is energie uit bronnen die nooit ‘op’ raken.

Inhoudsopgave

Denk aan zonne-energie, waterkracht of windenergie. Overweeg je ook groene energie als ondernemer? Hieronder 3 redenen waarom je dit vandaag nog moet afsluiten.

Met duurzame energie besparen

Besparen: als ondernemer proberen we dat altijd te doen. Overstappen op duurzame energie is dan zeker iets wat daarbij kan helpen. Dat is vaak niet meteen het eerste waar je aan denkt. Er heerst soms nog een gedachte dat groene stroom duurder is dan ‘grijze’ stroom, maar dat is niet altijd waar. In sommige gevallen is groene stroom even duur of soms zelfs goedkoper. Helemaal als je al enige tijd niet bent overgestapt. De prijzen zijn de afgelopen tijd namelijk flink gedaald doordat er een grotere opkomst is aan duurzame energieopwekking. Bij Independer vergelijk je makkelijk zakelijke energie via Minder.nl op prijs, duurzaamheid en voorwaarden. Zowel voor de MKB’er, ZZP’er als voor de zakelijke grootgebruiker.

Draag bij aan een beter milieu met je bedrijf

We zijn allemaal stuk voor stuk verantwoordelijk voor een duurzame wereld. Als consument, maar zeker ook als ondernemer. Verbruik je als bedrijf veel energie? Dan kun je door het gebruik maken van duurzame energie helemaal impact maken op onze wereld en put je met je bedrijf de fossiele brandstoffen niet verder uit. Duurzame energie komt uit bronnen die onuitputtelijk zijn. Dus door middel van de zon met zonnepanelen, de wind met windmolens, waterkracht of aardwarmte. 

Kies voor eigen energiebronnen

Net als de consument op een huis, kun jij op het dak van je bedrijfspand ook zonnepanelen installeren en hiermee zelf je eigen energie opwekken. Dit installeren is best lastig, dus laat dat vooral door een vakman doen. Tuurlijk is dit in een begin een flinke investering, maar uiteindelijk zal dit zich terug betalen en bespaar je juist weer op de kosten. Helemaal als je zonnepanelen meer kWh opwekken dan dat jullie zelf nodig hebben. Die energie kun je dan weer terug leveren aan de energieleverancier.

Zit je bedrijf gevestigd in een rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument of staat het gebouw in een rijksbeschermd stads- of dorpsgezicht? Dan heb je waarschijnlijk eerst een vergunning nodig voor het plaatsen van de zonnepanelen. Als dat het geval is, houd dan rekening met een aanvraagtermijn van gemiddeld 8 weken.

Staat je bedrijfspand op een groot terrein buiten de bewoonde gebieden? Dan zou je ook een eigen windmolen kunnen overwegen. Hier moet je van tevoren wel een vergunning voor aanvragen.

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Lees ook…
i.s.m.
Een tankpas is voor veel zakelijke reizigers een uitkomst. Minder gedoe met reisbonnetjes of ingewikkelde btw-terugvorderingen en juist eenvoudig in…
Je wilt je naamsbekendheid vergroten, maar hebt het budget niet? Met een beetje creativiteit verzin je heel wat manieren die weinig kosten en toch heel…
Het gebruik van supplementen in Nederland neemt gestaag toe. Maar liefst 57% van de Nederlands gebruikt één of meerdere supplementen, aldus uit…