Wie een succesvol ondernemer wil worden, moet zichzelf als een sterk merk kunnen verkopen. Maar hoe doet u dat? Hoe onderscheidt u zich van de rest? De vijf beste tips van communicatietrainer Benito Doelwijt.

“Hoe word ik als ondernemer een sterk merk? Op welke manier word ik zo herkenbaar dat andere ondernemers minder opvallen tijdens mijn aanwezigheid? Wat maakt mijn merk zo krachtig dat de bekende grootmachten ernaast verbleken?”

Dit zijn de minder bescheiden varianten van vragen die ondernemers dikwijls op mij afvuren tijdens een van mijn lezingen over Personal Branding, oftewel ‘de mens als merk’.

Hieronder de top 5 van zaken die u als ondernemer tot een sterk merk maken:

 1. Wees uniek, wees uzelf!
  Zorg dat uw doelen dicht bij uw persoonlijkheid staan. Het is vermoeiend om u anders voor te doen dan u bent; investeren in uw eigen burn-out is per definitie een slecht plan.
 2. Wees specialist
  Een goede voorbereiding en kennis van zaken geven u en uw klant vertrouwen. Spreek als specialist over uw product of dienst, u laat zich immers toch ook niet opereren door een chirurg die ‘wel iets afweet’ van operaties? 
 3. Kom gemaakte afspraken na
  Helaas is het nakomen van afspraken zeldzaam geworden, weet ik uit ervaring. Vreemd, want de resultaten zijn verbluffend goed. Doe geen beloften die u niet kunt nakomen, dit brengt schade toe aan uw imago.
 4. Wees enthousiast en straal
  Stralen komt van binnenuit. Wanneer u lekker in uw vel zit en plezier beleeft aan wat u doet, dan wordt dat vanzelf zichtbaar voor de buitenwereld. Stralen kan op verschillende manieren, zoek een manier die bij u past bijvoorbeeld in het delen van uw passie, in uw kleding of houding. 
 5. Organiseer uw talenten
  Weet wat uw sterke punten zijn en benut deze maximaal. Zoek voor de punten waar u niet, of minder sterk in bent, goede bondgenoten. Wees niet in van alles een beetje goed, maar juist in minder héél goed.

Conclusie:
We hebben allemaal merkpotentie in ons, u moet het alleen wel aandurven om naar buiten te brengen. Succes!

Benito Doelwijt is sinds 10 jaar adviseur en coach van bestuurders en ondernemers op het gebied van management, sales en het ‘bewaken van een merk’. Verder geeft hij zijn als rol als partner binnen 4Goals inhoud door het o.a.verzorgen van communicatie- en vaardigheidstrainingen, met als specialisatie Personal Branding. Doelwijt heeft zijn eerste ervaring opgedaan als Commercieel Directeur bij een landelijke inkoopcombinatie en raakte na zijn studie Gedragswetenschappen gefascineerd door het menselijk gedrag, wat hij verwerkt in zijn trainingen.
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
De ontwikkelingen op de energiemarkt volgen elkaar in rap tempo op en prijzen rijzen de pan uit. Sinds 1 juli 2022 heeft het Ministerie van Economische…
De hele dag achter het bureau verdwijnen en aan het einde van de dag de stappenteller tevoorschijn toveren en zien dat je wel heel minimaal hebt…
MijnZaak biedt ondernemers een platform voor al hun juridische documenten, exclusieve ondernemers kortingen en… onbeperkt eerstelijns advies. Wij…