Meer dan alleen een tankpas

Ben jij op zoek naar een tankpas? Alleen bij ons probeer je de MoveMove-pas de eerste 3 maanden gratis. Al jouw reiskosten worden voorgeschoten en jij ontvangt achteraf 1 factuur. Handig toch?

Tankpas: Wat zijn de voordelen?

Veel ondernemers denken dat een tankpas alleen voordelen heeft voor grootgebruikers. Gelukkig is het tegendeel waar! Zie hier de 3 redenen voor ondernemers om een tankpas aan te schaffen.

Méér tijd
Weg met alle bonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen! Met een zakelijke tankpas of mobiliteitspas ontvang je aan het einde van de week, of maand, een overzichtelijke uitdraai van al jouw gemaakte zakelijke reiskosten. Eén factuur voor je boekhouding, geen gedoe met bonnetjes en een duidelijk overzicht hoeveel BTW je terug kan vragen. Dat scheelt jou weer kostbare administratietijd.

Méér gemak
Gebruik een tankpas als pinpas om al jouw reiskosten te betalen. Deze kosten worden voorgeschoten door de aanbieder van de tankpas. Je betaalt achteraf via automatisch incasso. Eenvoudig toch? Bovendien ben jij verzekerd dat je jouw BTW zonder problemen kan terugvorderen, doordat jouw bonnen altijd aan de eisen van de Belastingdienst te voldoen. Zo wordt zakelijk reizen wel heel makkelijk.

Méér dan alleen tanken
Veel tankpassen leveren ook nog extra diensten. Je kan hier denken aan het betalen van een autowasstraat, parkeren of zelfs het gebruik van het openbaar vervoer. Hierdoor wordt een tankpas meer dan alleen een tankpas. Het is een zakelijke mobiliteitspas. Alles om zakelijk reizen zo leuk en eenvoudig mogelijk te maken.

Reis in het openbaar vervoer (OV) met de Tankpas van MoveMove

Tankpas: aanbieders

 

Er zijn verschillende tankpas aanbieders die ook allen een andere prijs hanteren. Sommige aanbieders vragen een maandelijks bedrag, andere zijn gratis. Ook de extra diensten waar je gebruik van kan maken verschillen sterk. Van tanken tot parkeren, geen tankpas is hetzelfde. Tijd om even naar de aanbieders te kijken!

Welke aanbieder kies jij?
Je hebt veel verschillende aanbieders op de markt die een tankpas  aanbieden. Over het algemeen gebruiken ondernemers deze 5 aanbieder het vaakst:

  • MoveMove pas
  • MKB – Brandstof
  • Total Nederland
  • Tankpas.nl
  • Q8 Liberty tankcard

De verschillen

Wil jij tanken bij álle tankstations in Nederland? Of ben jij tevreden met een 1000 tankstations? Ook is het verstandig om te kijken naar de eventuele maandelijkse kosten en/of borg die je moet betalen.

Om jouw een goed overzicht te geven hebben we 5 verschillende tankpas aanbieders beoordeeld in 2 tabellen: De diensten waar je allemaal gebruik van kan maken en de voorwaarden die verbonden zijn aan de tankpas. Succes met jouw beslissing!

Inbegrepen diensten

 
Tankstations NL
Tankstations EU
Trein, OV
Brandstofprijs
Autowassen
Elektrisch opladen
MoveMove
V
V (DKV)
V
Pompprijs
V
V
MKB – Brandstof
V
X
X
Pompprijs
V
X
Total Nederland
Alleen bij Total
V
X
Pompprijs
V
X
Tankpas.nl
V
Optioneel
X
Pompprijs
V
X
Q8 Liberty tankcard
Tango, Q8, OK,
Sakko, Texaco
X (wel Benelux)
X
Pompprijs
X
X
 
Contractduur
Opzegtermijn
Borg
Factuur per ..
Kosten p/m
Kosten EU
Collectieve korting
MoveMove
1 jaar
1 maand
X
4 weken
€ 6,95
X
V 3 maanden gratis
MKB – Brandstof
1 jaar
1 maand
€ 200,-
1 maand
€ 7,-
n.v.t.
X
Total Nederland
1 jaar
X
Soms
1 week
€ 0,75
X
X
Tankpas.nl
1 jaar
1 maand
Soms
1 maand
€ 7,50
+1,5%
X
Q8 Liberty tankcard
4 jaar
X
X
2 weken
Gratis
n.v.t.
X


Tankpas: Exclusieve collectieve korting

Zoals je wellicht in het bovenstaande tabel hebt gezien, ontvang je via de Zaak Voordeel exclusieve collectieve korting op de MoveMove mobiliteitspas.

Hierdoor kan je deze tankpas 3 maanden helemaal gratis proberen!

Tankpas: Handige tips


BTW terugvragen benzine

Het terugvorderen van je BTW van de Belastingdienst gaat niet zomaar. Om fraude te voorkomen vraagt de Belastingdienst namelijk om een factuur met jouw bedrijfsnaam en adres. Maar wanneer je gaat tanken staat dit natuurlijk niet op de bon. Dus hoe vraag je dan je BTW terug?

Het handigste is om te betalen met een zakelijke betaalpas/creditcard of tankpas. Hierdoor zijn jouw tankbonnen gekoppeld aan jouw bedrijf en voorzien van een datum, naam, adres tankstation, brandstof en BTW. Nu weet je zeker dat je geen BTW misloopt. En dat kan toch al snel een paar tientjes per tankbeurt zijn. Meer vragen? neem dan contact op met je boekhouder

Reiskosten aftrekken belastingaangifte
Zakelijke reiskosten mag je aftrekken van de belasting in je inkomstenbelasting aangifte. Let wel op dat het bedrag dat je mag aftrekken verschilt per vervoersmiddel.

Gedeeltelijk aftrekbaar: Eigen vervoersmiddel. Het maakt niet uit of je hier je eigen fiets mee bedoelt of jouw auto. De kosten die aftrekbaar zijn, zijn € 0,19 per kilometer. Let op: Hiervoor moet je wel een overzichtelijke rittenregistratie bijhouden. Denk aan je vertrek- en aankomstadres, de route en hoeveel kilometers deze route in totaal was.

Volledig aftrekbaar: Openbaar vervoer (OV), taxi en vliegtuig.

Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Wil je dat jouw onderneming ook in de toekomst kan blijven meedoen? Dan is het verstandig om te investeren in digitalisering. Maar waar begin je met je…
Voor een besloten of naamloze vennootschap, coöperatie of vereniging gelden regels voor toezicht. Naast een bestuur kun een bedrijf of organisatie een…
Wie een bedrijfsruimte huurt, krijgt met een heleboel dingen te maken. Van een huurcontract tot wettelijke regels en andere rechten en plichten, die…