Categorieën

Klanten willen geholpen worden en het liefst 24/7. Als ondernemer is het daarom erg belangrijk om goed bereikbaar te zijn. Hoe, waar en wanneer een klant contact met je kan opnemen, heeft een groot effect op de uitstraling van je bedrijf. Toch blijft het een uitdaging om als ondernemer altijd bereikbaar te zijn. In dit artikel lees je hoe je rust kunt ervaren met een vast zakelijk nummer. Ook kom je meer te weten over het effect van een vast zakelijk nummer op de uitstraling van je bedrijf.

Inhoudsopgave

Wat zijn de voordelen van een zakelijk vast nummer voor ondernemers?

Een vast nummer oogt betrouwbaar en professioneel, in tegenstelling tot een 06-nummer. Daarnaast hoef je zakelijke contacten nooit meer je persoonlijke nummer te geven. Een zakelijk nummer heeft nog andere voordelen:

  • Eenvoudig te gebruiken met collega’s – meerdere personen kunnen het nummer (tegelijkertijd) beheren.
  • Activeer telefooncentralefuncties op een zakelijk nummer (zoals een wachtrij, openingstijden, gespreksopname, zakelijk voicemail en doorverbinden).
  • Wek meer vertrouwen bij je (potentiële) klant.
  • Schakel in je privétijd het zakelijke nummer uit.
  • Ook te bereiken vanuit het buitenland, tegen lage gesprekstarieven.

Switch van vast naar mobiel met zakelijke telefonie van Rinkel. Jouw vaste nummer(s) worden doorgeschakeld naar je mobiel. Een complete telefooncentrale met professionele functies: speciaal voor lezers van De Zaak nu 3 maanden 50% korting!

Wat zijn zakelijke vaste nummers?

Met een zakelijk nummer bedoelen we een telefoonnummer van een onderneming. Dit kunnen landelijke nummers of regionale nummers zijn. Voorbeelden van landelijke nummers zijn 085 nummers en 088 nummers. Met regionale nummers bedoelen we bijvoorbeeld 010 nummers voor Rotterdam, of 020 voor Amsterdam.

Wat is een 085 nummer?

Een 085 nummer is geïntroduceerd als een telefoonnummer speciaal voor bedrijven, ondernemers en teams. Dit zakelijke telefoonnummer oogt landelijk en professioneel. En in tegenstelling tot 0800 of 0900 nummers – is het 085 nummer ook bereikbaar vanuit het buitenland.

Een ander typisch Nederlands bedrijfsnummer is een 088-reeks. Deze nummers zijn voor dezelfde zakelijke redenen geïntroduceerd, maar worden gereguleerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Ze zijn alleen verkrijgbaar in reeksen van 100, 1.000 of 10.000. Ideaal voor grote bedrijven met veel werknemers of verschillende afdelingen.

Met een reeks bedoelen we dat het telefoonnummer altijd met dezelfde cijfers begint en dat alleen de laatste 2-3 cijfers verschillen. Zoals: 088-0012300 t/m 088-0012399.

Het nut van regionale nummers

Nummers die beginnen met het kengetal uit een specifieke regio noem je regionale nummers. In Amsterdam beginnen nummers met het kengetal 020 bijvoorbeeld. 

Een regionaal nummer werd vroeger voornamelijk uitgedeeld aan huishoudens, voor de huistelefoon. Bedrijfsnummers (zoals 085 of 088) zijn speciaal geïntroduceerd voor zakelijk gebruik.

Tegenwoordig, als we het hebben over zakelijke nummers, bedoelen we zowel een 085 nummer, 088 nummer en een regionaal telefoonnummer. Simpelweg omdat ze allemaal zakelijk worden ingezet! Een restaurant of kapper bijvoorbeeld kan juist veel baat hebben van de lokale uitstraling die een regionaal nummer geeft.

Het effect van een zakelijk telefoonnummer op de uitstraling van je bedrijf

Consumenten blijken eerder geneigd te zijn een bestelling te plaatsen wanneer ze weten dat eventuele problemen met één telefoontje op te lossen zijn. Naast dat het wettelijk verplicht is om adresgegevens te vermelden op de website, geef je een consument extra vertrouwen wanneer er een telefoonnummer bij staat. Ook diverse overheidsinstellingen adviseren de contactgegevens van een bedrijf te controleren, om zeker te zijn van een betrouwbare organisatie. 

Het vermelden van een telefoonnummer en duidelijke adresgegevens op je website is dus een kleine moeite met een groot effect op je uitstraling.

Waar kan ik een zakelijk nummer aanvragen?

Een vast nummer bestel je eenvoudig online. In de meeste gevallen ben je direct na bestellen bereikbaar. En wist je dat je tegenwoordig niet meer vastzit aan een vast toestel? Met een vast nummer op mobiel beheer je een telefooncentrale gewoon vanuit je broekzak. Alle voordelen van een vast telefoonnummer zonder het vaste toestel. Zakelijke oproepen worden doorgeschakeld naar je eigen mobiele telefoon(s). Hiermee zorg je voor een duidelijke scheiding tussen werk- en privé, zonder het gedoe van een extra toestel.

Til je onderneming naar een hoger niveau: laat je telefonie voor je werken met de professionele functies van Rinkel. Webphone, openingstijden, doorverbinden, WhatsApp Business: je beheert het eenvoudig zelf. Nu de eerste 3 maanden 50% korting, alleen bij De Zaak!

Rinkel RGB

Rinkel, partner van De Zaak

Rinkel is dé telecomprovider voor ZZP’ers en het MKB. Beheer jouw zakelijke telefonie waar je ook bent. Bestel via de website een gratis vast nummer, die je vervolgens doorschakelt naar je persoonlijke telefoonnummer (of naar die van je collega’s). Volledig in eigen beheer. Inclusief uitgebreide professionele functies (zoals openingstijden, keuzemenu, zakelijk voicemail en meer). Rinkel is maandelijks opzegbaar en wordt door andere ondernemers beoordeeld met een 9,3!

Bekijk alle artikelen van Rinkel >

Lees ook…
Vanaf 2024 zijn steeds meer bedrijven verplicht om over de impact van hun activiteiten op mens en milieu te rapporteren. De staat in de Corporate…
Vrijwel alle ondernemers – zzp’ers en mkb’ers – worden momenteel geconfronteerd met stijgende kosten. Grondstoffen, energie, verpakkingen,…
De gevolgen van COVID-19 en de oorlog in Oekraïne hebben voor hoge energieprijzen en stijgende productiekosten gezorgd. Ook is de inflatie nog steeds…