Categorieën

Snel vierkante meters erbij, of juist eraf? Tijdelijk in de buurt van een grote opdrachtgever over een werkplek beschikken? Flexibel huren maakt het mogelijk. We spraken een aantal ondernemers over flexibel huren. 

De Zaak ging op bezoek bij Regus en Officetime. Uiteenlopend qua uitstraling, kosten en invulling, maar allemaal met de mogelijkheid om voor een korte periode bedrijfsruimte te huren. De gebruikers hebben verschillende ervaringen, maar de hoofdreden om te kiezen voor flexibele huisvesting delen ze. Ze willen niet vastzitten aan langlopende contracten. Ook worden er in alle gebouwen opvallend veel zaken gedaan met andere ondernemers die er huren: klanten binnen handbereik.

Regus Sloterdijk

Heeft een uiteenlopende groep huurders, van zzp’ers en starters tot vestigingen van grote internationale bedrijven. Het serviceniveau is zeer hoog. En de uitstraling van het pand van Regus in Amsterdam Sloterdijk en de bereikbaarheid scoren erg goed.
Regus opereert wereldwijd. Heeft in Nederland op dit moment 60 centers. Kijk voor een overzicht op de volgende website: www.regus.nl

Officetime Amsterdam Zuidoost

Bedrijven met circa 10 man personeel, groot verloop in huurders. De ongedwongen sfeer en gezelligheid worden als zeer belangrijk ervaren. De huurders kennen elkaar, hebben samen een lunchruimte en helpen elkaar waar nodig. Ook het feit dat er door een niet volledige bezetting altijd een mogelijkheid is binnen het pand om uit te breiden is een veelgehoord voordeel.
Bemiddelt in leegstaande kantoorruimtes door heel Nederland. www.officetime.nl

Regus Sloterdijk

Bedrijf: Kienbaum, Human Resource Management, www.kienbaum.com
Bezetting kantoor: 20
Wie? Hans Jonkers
Huurt bij: Regus Sloterdijk
Waarom? “We zijn het bedrijf gestart bij een businesspartner in een klein kantoortje, maar met de groei die we voor ogen hadden konden we daar niet blijven. Kienbaum opereert wereldwijd. Hier begonnen we in één kamertje, toen één ernaast erbij, daarna ging een grote huurder op deze verdieping weg en konden we die ruimte overnemen. De kantoorruimte is op die manier heel makkelijk met ons bedrijf mee gegroeid. Het eerste wat ik doe als ik in het buitenland ben, is naar Regus gaan. De panden zijn wel overal anders en variëren van zeer luxe tot standaard. Ik ben blij dat dit concept er is!”.

Voordelen:

  • Wereldwijd gebruikmaken van werkplekken en ruimtes om afspraken te maken
  • Hoeven ons niet vast te leggen in vijfjarig contract
  • Makkelijk ruimte bij huren
  • Het serviceniveau is heel hoog
  • Goede locatie
  • Alles is inbegrepen qua inrichting. “Je mag nog net zelf een plant neerzetten en een schilderijtje op hangen. Dat kan een nadeel zijn als je de ruimte naar eigen smaak in wilt richten, maar het is prettig dat je het kantoor compleet kunt huren.”

Nadeel:

Je betaalt uiteindelijk overal voor, alles waar je gebruik van maakt wordt doorberekend.

Officetime

Bedrijf: Digiprofs, computerhulp aan huis en op kantoor, www.digiprofs.nl
Bezetting kantoor: 5, binnenkort uitgebreid met een callcenter
Wie? Lodewijk Beijst
Huurt bij: Officetime, Amsterdam Zuidoost
Waarom? “Wij kunnen met ons netwerk overal ter wereld inloggen en ons werk doen, het enige dat we nodig hadden voor ons kantoor waren internetaansluitingen en een serverruimte. Klanten ontvangen we eigenlijk nauwelijks, daar gaan we zelf langs. Omdat we van tevoren niet goed konden voorspellen hoe het bedrijf zich zou ontwikkelen wilden we niet vastzitten aan een lange termijn. Via Officetime gingen we op zoek en we liepen hier al snel tegenaan.”

Voordelen:

“We konden binnen een dag aan de slag, zitten niet vast aan lange-termijn contracten en kunnen makkelijk ruimte bijhuren in dit pand. Ook de ligging is gunstig, ik kom uit Amsterdam maar mijn zakenpartner uit IJsselstein, dit is aan de goede kant van Amsterdam vanuit daar. En het is hier gezellig, we lunchen en borrelen met de buren in een gezamenlijke ruimte.”

Nadeel:

“We missen eigenlijk alleen een receptieservice, voor de rest hebben we onze eigen oplossingen qua faciliteiten.”

Lees ook…
i.s.m.
Elektrisch rijden is sterk in opkomst en ook steeds meer ondernemers kiezen voor een elektrisch voertuig. Dat is duurzamer en je profiteert nu nog van…
Een bedrijf overnemen heeft een aantal voordelen. Zo heb je meestal direct een klantenkring en naamsbekendheid. Ben je van plan een bestaand bedrijf te…
In een procesbeschrijving leg je vast hoe belangrijke bedrijfsprocessen dienen te verlopen en wie waarvoor verantwoordelijk is. Maar processen…