4 redenen waarom werken met een laptop geld oplevert

Met een laptop is een werknemer productiever dan zonder, blijkt uit verschillende onderzoeken. Het apparaat wint het qua productiviteit van andere mobiele apparaten als de smartphone en tablet, en ook van de desktop computer.

Een laptop verhoogt volgens analistenbureau IDC de productiviteit van een werknemer met gemiddeld 22 procent. ‘Vooral bedrijven met werknemers die veel op verschillende locaties werken of vaak onderweg zijn, hebben voordeel om hun werknemers met een laptop uit te rusten. Een laptop biedt extra voordelen ten opzichte van een mobiele telefoon. Bijvoorbeeld door een groter scherm en een volwaardig toetsenbord. Maar ook door de krachtigere processoren, groter geheugen en grafische capaciteit’, zegt Sjoerd Lazeroms van Dell EMC.

Zo geeft een laptop een boost aan de productiviteit van werknemers:

  1. Verloren uurtjes zijn niet meer verdwenen.

Door een laptop is het uitvoeren van werkzaamheden niet beperkt tot het bureau op kantoor; een laptop is eenvoudig mee te nemen. Zo kunnen werknemers ook tussen afspraken door, in een wegrestaurant, op het vliegveld of op andere plekken gemakkelijk extra werk verzetten in plaats van uitsluitend mailtjes te beantwoorden.

  1. Alle kantoorsoftware en handige documenten zijn bij de hand.

Als die laptop dan tussen twee afspraken door wordt aangezet, dan gaat het werk sneller als alle kantoorsoftware en handige documenten makkelijk te benaderen zijn. Hoewel mail via de telefoon kan worden beantwoord en vergaderstukken op een tablet worden gelezen, blijft het tikken van lange teksten of het toevoegen van veel opmerkingen lastig op een klein touchscreen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het invoeren van code of de boekhouding doen zonder numeriek toetsenbord.

  1. Thuis wordt de laptop nog even opengeklapt.

Even wat mailtjes op de bank wegwerken, dat kan ook op de mobiele telefoon. Maar echt even aan de slag, is met een laptop handiger. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de werknemers met een laptop hun werkzaamheden ook nog eens thuis voortzet. Dit levert werkgevers gemiddeld iets meer dan 30.000 euro per werknemer per jaar op.

  1. Geen voorbereidingen meer bij werk buiten de deur.

Gaat een van de werknemers een presentatie geven bij een nieuwe opdrachtgever? Moet een klant worden bijgeschoold in een workshop? Daar hoeft geen belletje over de benodigdheden aan vooraf te gaan. Alle belangrijke informatie staat op de laptop van de werknemer en die kan deze makkelijk aansluiten op een beamer of grote monitor, die eventueel meestal al bij de klant staan.

En extra tip: Met een extra monitor is de werknemer nog productiever

Door op een laptop een extra monitor aan te sluiten, werkt de werknemer als het ware op twee schermen. Onderzoek uit de Verenigde Staten wijst uit dat een dual-monitoropstelling de productiviteit en het participatieplezier van werknemers aanzienlijk verhoogd. De onderzoekers maten een productiviteitsverhogen van gemiddeld 10 procent. Ook blijken werknemers door de uitgebreide werkopstelling ook minder fouten te maken.

Lees ook…
Acquisitie staat bij veel ondernemers op de to-do lijst. Leunen op bestaande klanten – hoe trouw ze ook zijn – is immers niet toekomstbestendig….
Woensdag 15 maart 2023 mogen we het stemhokje in om onze vertegenwoordigers in de provincie te kiezen. De Provinciale Statenverkiezingen staan in de…
Voor een besloten of naamloze vennootschap, coöperatie of vereniging gelden regels voor toezicht. Naast een bestuur kun een bedrijf of organisatie een…
Een dag vrij, weg voor werk, vakantie, ziekte of een tijdelijke bedrijfssluiting. Om welke reden je ook afwezig bent, een out of office instellen is…
i.s.m.
Als ondernemer heb je de keuze of je een particulier of zakelijk mobiel abonnement afsluit. In dit artikel vind je zes redenen om voor een zakelijk…
Wil je dat jouw onderneming ook in de toekomst kan blijven meedoen? Dan is het verstandig om te investeren in digitalisering. Maar waar begin je met je…