Zo verhoogt een laptop de productiviteit
Met een laptop is een werknemer productiever dan zonder, blijkt uit verschillende onderzoeken. Het apparaat wint het qua productiviteit van andere mobiele apparaten als de smartphone en tablet, en ook van de desktop computer.

Een laptop verhoogt volgens analistenbureau IDC de productiviteit van een werknemer met gemiddeld 22 procent. ‘Vooral bedrijven met werknemers die veel op verschillende locaties werken of vaak onderweg zijn, hebben voordeel om hun werknemers met een laptop uit te rusten. Een laptop biedt extra voordelen ten opzichte van een mobiele telefoon. Bijvoorbeeld door een groter scherm en een volwaardig toetsenbord. Maar ook door de krachtigere processoren, groter geheugen en grafische capaciteit’, zegt Sjoerd Lazeroms van Dell EMC.

Zo geeft een laptop een boost aan de productiviteit van werknemers:

  1. Verloren uurtjes zijn niet meer verdwenen.

Door een laptop is het uitvoeren van werkzaamheden niet beperkt tot het bureau op kantoor; een laptop is eenvoudig mee te nemen. Zo kunnen werknemers ook tussen afspraken door, in een wegrestaurant, op het vliegveld of op andere plekken gemakkelijk extra werk verzetten in plaats van uitsluitend mailtjes te beantwoorden.

  1. Alle kantoorsoftware en handige documenten zijn bij de hand.

Als die laptop dan tussen twee afspraken door wordt aangezet, dan gaat het werk sneller als alle kantoorsoftware en handige documenten makkelijk te benaderen zijn. Hoewel mail via de telefoon kan worden beantwoord en vergaderstukken op een tablet worden gelezen, blijft het tikken van lange teksten of het toevoegen van veel opmerkingen lastig op een klein touchscreen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het invoeren van code of de boekhouding doen zonder numeriek toetsenbord.

  1. Thuis wordt de laptop nog even opengeklapt.

Even wat mailtjes op de bank wegwerken, dat kan ook op de mobiele telefoon. Maar echt even aan de slag, is met een laptop handiger. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de werknemers met een laptop hun werkzaamheden ook nog eens thuis voortzet. Dit levert werkgevers gemiddeld iets meer dan 30.000 euro per werknemer per jaar op.

  1. Geen voorbereidingen meer bij werk buiten de deur.

Gaat een van de werknemers een presentatie geven bij een nieuwe opdrachtgever? Moet een klant worden bijgeschoold in een workshop? Daar hoeft geen belletje over de benodigdheden aan vooraf te gaan. Alle belangrijke informatie staat op de laptop van de werknemer en die kan deze makkelijk aansluiten op een beamer of grote monitor, die eventueel meestal al bij de klant staan.

En extra tip: Met een extra monitor is de werknemer nog productiever

Door op een laptop een extra monitor aan te sluiten, werkt de werknemer als het ware op twee schermen. Onderzoek uit de Verenigde Staten wijst uit dat een dual-monitoropstelling de productiviteit en het participatieplezier van werknemers aanzienlijk verhoogd. De onderzoekers maten een productiviteitsverhogen van gemiddeld 10 procent. Ook blijken werknemers door de uitgebreide werkopstelling ook minder fouten te maken.

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Lees ook…
De gemiddelde klant bestaat niet. Ze zijn er in alle soorten en maten. Nieuwe, klagende, surfende, goede. Wat is de beste benadering per klantgroep?…
De wereld alleen redden kan je niet, maar er wat liever voor zijn wel. Ben jij een ondernemer, geen klimaatactivist, maar wil je wel graag dat jijzelf,…
Veel mensen halen hun schouders op als zij weer eens een boete wegens verkeerd parkeren aantreffen. Zij berusten in hun lot, maar dat is niet altijd…