Ondernemingen kunnen op verschillende manieren overgaan in andere handen. Nog steeds zijn er veel bedrijven die via bedrijfsopvolging door een of meerdere kinderen in de familie blijven. Daarnaast is er de management buy-out waarbij het bedrijf wordt voortgezet door een persoon die al in het bedrijf werkzaam is. Van een strategische overname is sprake indien het ene bedrijf het andere overneemt, bijvoorbeeld om synergievoordelen te behalen of om toegang te krijgen tot bepaalde technologie. Deze nieuwste themapocket van De Zaak legt het accent op de individuele koper van een bedrijf.

Ondernemingen kunnen op verschillende manieren overgaan in andere handen. Nog steeds zijn er veel bedrijven die via bedrijfsopvolging door een of meerdere kinderen in de familie blijven. Daarnaast is er de management buy-out waarbij het bedrijf wordt voortgezet door een persoon die al in het bedrijf werkzaam is.

De keuze om een bestaand bedrijf over te nemen lijkt eenvoudig te verklaren. Bestaande bedrijven hebben een markt, klanten, leveranciers en personeel.

Aan de overname van een bestaand bedrijf kleeft voor de koper wel een groot nadeel. De investering en daarmee de finacieringsvraag is veel groter dan voor de reguliere starter.

Deze nieuwe themapocket van De Zaak legt het accent op de individuele koper van een bedrijf.

 

 

Auteur: De Zaak

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…