De voordelen van zonnestroom
Dat het weer verandert hebben we deze zomer allemaal gemerkt. De Hollandse zomer lijkt nu wel een Zuid-Europese zomer! Wat een zonuren! Wist je dat de zon de meest krachtige natuurlijke energiebron is? Reden genoeg om eens dieper in zonnestroom te duiken!

First things first: waarom is het zo belangrijk dat we kijken naar duurzame energie? Momenteel warmt de aarde op en dat is slecht voor onze planeet. Maar ook de voorraden van fossiele brandstoffen zoals olie en gas raken op. Volgens de wet van vraag en aanbod leidt dit tot prijsstijgingen en hier zit geen enkele ondernemer op te wachten.

Tijd voor actie

Niemand wil dat de aarde verder opwarmt en dat de prijzen van energie verder stijgen. Momenteel presteren we in Nederland nog niet best, helemaal niet in vergelijking met andere landen in de EU. Waar in Zweden het aandeel duurzame energie in 2014 al op meer dan 50% lag, lag het in Nederland nog onder de 10%. Dat moet anders kunnen.  De overheid en het bedrijfsleven hebben doelen opgesteld om zo praktisch en doelgericht werk te maken van duurzame energie. Dit zijn de doelen uit het energieakkoord van de overheid en het bedrijfsleven:

  • 14% van alle energie is hernieuwbaar in 2020, 16% in 2023

  • 1,5% energiebesparing per jaar

  • 60% CO2-reductie mobiliteit in 2050 ten opzichte van 1990

Energie EN geld besparen met zonnestroom

Een vorm van duurzame energie is zonnestroom. Door te investeren in zonnestroom bespaar je niet alleen energie – en red je de planeet – maar bespaar je ook op je maandelijkse energiekosten. Win-win-win-situatie! Twijfel je nog? Wij geven je vast 7 redenen om te kiezen voor zonnestroom.

7 x voordeel van zonnestroom

  1. De zon is de grootste duurzame bron die we tot onze beschikking hebben. Niet alleen voor stroom, maar in de toekomst ook voor warmte en brandstof.

  2. Zonnestroom geeft een goed rendement op vermogen.

  3. Een zonnepanelen-installatie vergt weinig onderhoud, dus: lage onderhoudskosten.

  4. De kosten van fossiele brandstof stijgen, door (een deel van) de benodigde energie zelf op te wekken heb jij hier minder of geen last van.

  5. Een zonnepaneel is betrouwbaar. Het gaat niet snel stuk en heeft een lange levensduur. Ook krijg je vaak een lange garantie op de panelen, dus mocht er toch iets gebeuren, dan valt het vaak onder de garantie

  6. Zonnestroom past in een duurzame bedrijfsvoering. Extra fijn met de strengere controles op de Wet Milieubeheer.

  7. Er zijn veel subsidies en kortingen beschikbaar voor ondernemers die meer willen doen met zonnestroom.

Meer weten over de mogelijkheden van zonnestroom? Bekijk het e-book “subsidie zakelijke zonnepanelen“. 

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Ben jij net een start-up gestart en ziet jouw ondernemen er nog een beetje uit als Bambi op glad ijs? Dan biedt een wetswijziging je wellicht uitkomst….
Btw-nummer, btw-identificatienummer, burgerservicenummer en RSIN. Wat is dat? Lees meer over deze nummers, bekijk een voorbeeld en ontdek hoe je een…
Het schrijven van een ondernemingsplan, personeel aannemen, reclame maken, een website lanceren of je belastingaangifte. Voor alles is een eerste…