Dat het weer verandert hebben we deze zomer allemaal gemerkt. De Hollandse zomer lijkt nu wel een Zuid-Europese zomer! Wat een zonuren! Wist je dat de zon de meest krachtige natuurlijke energiebron is? Reden genoeg om eens dieper in zonnestroom te duiken!

First things first: waarom is het zo belangrijk dat we kijken naar duurzame energie? Momenteel warmt de aarde op en dat is slecht voor onze planeet. Maar ook de voorraden van fossiele brandstoffen zoals olie en gas raken op. Volgens de wet van vraag en aanbod leidt dit tot prijsstijgingen en hier zit geen enkele ondernemer op te wachten.

Tijd voor actie

Niemand wil dat de aarde verder opwarmt en dat de prijzen van energie verder stijgen. Momenteel presteren we in Nederland nog niet best, helemaal niet in vergelijking met andere landen in de EU. Waar in Zweden het aandeel duurzame energie in 2014 al op meer dan 50% lag, lag het in Nederland nog onder de 10%. Dat moet anders kunnen.  De overheid en het bedrijfsleven hebben doelen opgesteld om zo praktisch en doelgericht werk te maken van duurzame energie. Dit zijn de doelen uit het energieakkoord van de overheid en het bedrijfsleven:

  • 14% van alle energie is hernieuwbaar in 2020, 16% in 2023

  • 1,5% energiebesparing per jaar

  • 60% CO2-reductie mobiliteit in 2050 ten opzichte van 1990

Energie EN geld besparen met zonnestroom

Een vorm van duurzame energie is zonnestroom. Door te investeren in zonnestroom bespaar je niet alleen energie – en red je de planeet – maar bespaar je ook op je maandelijkse energiekosten. Win-win-win-situatie! Twijfel je nog? Wij geven je vast 7 redenen om te kiezen voor zonnestroom.

7 x voordeel van zonnestroom

  1. De zon is de grootste duurzame bron die we tot onze beschikking hebben. Niet alleen voor stroom, maar in de toekomst ook voor warmte en brandstof.

  2. Zonnestroom geeft een goed rendement op vermogen.

  3. Een zonnepanelen-installatie vergt weinig onderhoud, dus: lage onderhoudskosten.

  4. De kosten van fossiele brandstof stijgen, door (een deel van) de benodigde energie zelf op te wekken heb jij hier minder of geen last van.

  5. Een zonnepaneel is betrouwbaar. Het gaat niet snel stuk en heeft een lange levensduur. Ook krijg je vaak een lange garantie op de panelen, dus mocht er toch iets gebeuren, dan valt het vaak onder de garantie

  6. Zonnestroom past in een duurzame bedrijfsvoering. Extra fijn met de strengere controles op de Wet Milieubeheer.

  7. Er zijn veel subsidies en kortingen beschikbaar voor ondernemers die meer willen doen met zonnestroom.

Meer weten over de mogelijkheden van zonnestroom? Bekijk het e-book “subsidie zakelijke zonnepanelen“. 

Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Afspraken en voorwaarden rond de eisen van een product of dienst leggen veel ondernemers vast in een contract. Zo’n contract wordt een Service Level…
Bij het oprichten van een BV komt veel kijken. Vandaar dit handige stappenplan, waarin alle stappen die je moet doorlopen als je een BV wilt opzetten…
Wie een pand zoekt om zijn bedrijf te vestigen heeft de keuze om te kopen of te huren. Als je bereid bent om een investering te doen, zeker weet dat je…