Als u dit jaar met uw bedrijf bent begonnen, is er genoeg werk te verzetten. Natuurlijk hebt u vragen over uw bedrijf, maar alles is op te zoeken, toch? Dus is het nodig om een zaterdagmiddag uit te trekken voor de Kamer van Koophandel Startersdag?

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

De Kamer van Koophandel Startersdag is op zaterdag 1 november, van 10 tot 16 uur. De dag wordt in Amsterdam (Passenger terminal), Arnhem (Papendal), Eindhoven (Van der Valk hotel), Groningen (MartiniPlaza), Rotterdam (World Trade Center) en Utrecht (Media Plaza, Jaarbeurs) georganiseerd. Het bezoeken van de startersdag is gratis, u moet zich wel aanmelden via Mijn Start.

De dag is voor iedereen die in de laatste twee jaar een bedrijf is gestart of van plan is dat in de komende zes maanden te gaan doen.

Wat is er te doen?

U kunt zich inschrijven voor twee workshops, waar u de fijne kneepjes van het ondernemen van experts leert. Daarnaast staan er diverse stands van partijen waar u als ondernemer mee te maken krijgt. Voor de workshops moet u zich van tevoren aanmelden via Mijn Start. Dan vindt u ook een volledig programma en al heel veel nuttige informatie over starten.

Hoe moet ik me voorbereiden?

Een groot deel van je voorbereiding kan online. Bereken bijvoorbeeld alvast wat uw bedrijf kan opleveren met de handige ING Bedrijfsidee Calculator. Dat geeft alvast een idee van de verwachte kosten en omzet van uw bedrijfsidee.

Vraag in ieder geval ook het voorbereidingspakket van ING aan. Dan krijgt u onder meer de handige pocket Succesvol Starten van De Zaak thuis. Met deze informatie kunt u zich goed voorbereiden op het starten van een bedrijf. Met de informatie uit dit pakket kunt u ook op de startersdag betere vragen stellen!

“Via Mijn Start kunt u zich ook digitaal voorbereiden”, vertelt Margreet Niemansverdriet, projectleider start van de Kamer van Koophandel. “Hier vindt u veel artikelen en webinars over zaken waar starters mee te maken krijgen. Dan kunt u de meer specifieke vragen meenemen naar de Startersdag. Daar is volop gelegenheid om met adviseurs of ervaren ondernemers naar uw bedrijf te kijken.”

Wat moet ik meenemen?

Zorg dat u uw eigen bedrijfsgegevens in uw hoofd bij de hand hebt, om zo goed mogelijk advies te kunnen krijgen. Zorg dat je dit idee ook kort en bondig kunt toelichten. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je dat zo goed mogelijk doet.

Daarnaast natuurlijk pen en papier of een laptop of tablet, om aantekeningen te kunnen maken. En heeft u al visitekaartjes? Dan is het uiteraard handig om deze ook mee te nemen.

Waarom moet ik er ook alweer naartoe?

Elk bedrijf is anders, maar iedere starter worstelt ook met dezelfde vragen. Wat moet ik wettelijk allemaal regelen, hoe kom ik aan geld, hoe zet ik een administratie op, waar vind ik nieuwe klanten en moet ik me wel of niet verzekeren?

Op de Startersdag vindt u antwoorden op al deze vragen, ontmoet u vele anderen die met hetzelfde bezig zijn en kunt u in gesprek met experts en ondernemers die hun plaats op de markt al hebben veroverd.

Daarnaast biedt de Startersdag een uitgelezen gelegenheid om te netwerken met andere starters en experts. Er worden ongeveer tweeduizend bezoekers in elke stad verwacht, dus dat is een enorm publiek.

De inhoud van dit artikel kwam tot stand in samenwerking met onze kennispartner ING

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Ondernemer een doorlopend proces vol valkuilen, uitdagingen en uitglijders. Fouten maken is onvermijdelijk, maar gelukkig zijn veel ongelukken te…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…
Ze waren niet bevriend, hadden nooit met elkaar gewerkt en hadden beiden een prima baan in loondienst. Toch waagden Doreen Borneman (39) uit Zwolle en…