In 5 stappen naar de schoonmaakdienst voor jouw bedrijf
Heb je een eigen kantoor, dan komen er opeens allerlei facilitaire taken op je af. Niet echt iets waar je aan dacht toen je nog aan de keukentafel droomde van een eigen pand. Je kantoor is je visitekaartje, dus het is vanzelfsprekend dat alles spik en span is als er klanten op bezoek komen. Reden genoeg dus om aandacht te besteden aan die schoonmaak! Regel de juiste schoonmaakdienst, zodat jij het niet zelf hoeft te doen.

Hoe kies je de schoonmaakdienst die jou past?

Er zijn een paar dingen belangrijk bij het kiezen voor een schoonmaakdienst. Hieronder staan ze voor je op een rij.

1. Frequentie

Hoe vaak en wanneer wil je dat er wordt schoongemaakt? De één is tevreden met eens per maand een grote schoonmaak, de ander wil alles spik en span en wil dat er twee keer per week grondig wordt gepoetst. Hoe zit dat voor jou en je bedrijf?

2. Zelf regelen of uitbesteden

Ga je zelf de schoonmaker instrueren en begeleiden? Of wil je de volgende ochtend gewoon weer een schoon en fris kantoor hebben? Als je geen tijd hebt om iemand te instrueren, kun je beter iemand kiezen met een vakopleiding en ervaring. Iemand die je het vak niet hoeft uit te leggen.

3. Vast contract of niet

Wil je een vast contract met een schoonmaker of juist niet? Je kunt zelf iemand in dienst nemen of je kunt iemand inhuren van een schoonmaakdienst. Zelf iemand inhuren betekent extra administratie, huur je iemand in bij een erkend schoonmaakbedrijf dan heb je dit niet. Zij bieden vaak kwaliteit- en servicegarantie.

4. Alleen schoonmaak of meer

Wil je alleen gebruik maken van schoonmaakdiensten of wil je dit kunnen uitbreiden met facilitaire werkzaamheden, zoals groenvoorziening, reparaties en/of onderhoud? Er horen nog meer taken bij het bedrijfspand. Heb je geen tijd om dit zelf te gaan doen of regelen? Zoek dan een bedrijf waaraan je dit kunt uitbesteden. Het hele onderhoud van het pand bij één partij, dat scheelt een hoop overleg, administratie en gedoe.

5. Budget

Alleen jij bepaalt wat je wilt besteden aan een schone werkomgeving.

Professionele schoonmaakbedrijven vergelijken?

Welke aanbieders zijn er voor zzp en mkb? Vergelijk via De Zaak Voordeel vrijblijvend 4 schoonmaakbedrijven voor de beste prijs

Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Is het tijd voor een nieuwe (of eerste) zakelijke telefoon? Waar moet je dan allemaal op letten? Van verschillende modellen, abonnementen tot fiscale…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Afspraken en voorwaarden rond de eisen van een product of dienst leggen veel ondernemers vast in een contract. Zo’n contract wordt een Service Level…