ING - Startersmarkt stagneert (pdf)
In 2011 groeide het aantal startende ondernemers licht naar in totaal 123.500. Aangezien het aantrekken van de economie waarschijnlijk nog even op zich laat wachten, verwacht ING Economisch Bureau ook in 2012 stagnatie op de startersmarkt. Lees het volledige rapport hier.

Stagnerende startersmarkt is vertrouwenskwestie
De startersmarkt heeft in 2011 nauwelijks groei laten zien, vooral door de afname van het aantal starters in de tweede helft van het jaar. Het vertrouwen in de Nederlandse economie liep snel terug en daarmee ook het aantal bedrijfsoprichtingen.

Doordat de economie in 2012 waarschijnlijk nog niet aantrekt zullen veel mensen ook dit jaar het starten van een onderneming uitstellen.

Lees het volledige rapport
ING – Startersmarkt stagneert – februari 2012 (pdf)

(opent in nieuw venster)

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Btw-nummer, btw-identificatienummer, burgerservicenummer en RSIN. Wat is dat? Lees meer over deze nummers, bekijk een voorbeeld en ontdek hoe je een…
Ben jij net een start-up gestart en ziet jouw ondernemen er nog een beetje uit als Bambi op glad ijs? Dan biedt een wetswijziging je wellicht uitkomst….
Wie een pand zoekt om zijn bedrijf te vestigen heeft de keuze om te kopen of te huren. Als je bereid bent om een investering te doen, zeker weet dat je…