Het intrekken in een nieuw bedrijfspand is vaak een grote en spannende stap. Er moeten een hoop dingen geregeld worden en je wilt natuurlijk dat alles soepel verloopt. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Wanneer je op het laatste moment alles nog moet regelen is het vaak te laat. We geven je daarom een aantal tips met dingen die je van te voren al kunt doen. Zo wordt de overgang naar het nieuwe pand geen gestreste, maar vooral een leuke periode.

Abonnementen oversluiten

Wanneer je naar een nieuw bedrijfspand gaat moeten er mensen op de hoogte gesteld worden en abonnementen overgesloten worden. Tevens is het een mooi moment om nog eens goed naar je abonnementen te kijken. Misschien kun je wel veel geld besparen door een nieuwe provider te nemen, deze kun je vinden op Internet Vergelijk, je ziet direct het beste aanbod. Zorg dat je dit ruim op tijd hebt geregeld zodat je niet in tijdnood komt. Het zou vervelend als je internet het nog niet doet op het moment dat je intrekt in je nieuwe bedrijfspand.

Creëer een duurzaam pand

Voor veel ondernemers is het erg fijn als zij bekend staan als een duurzame en maatschappelijke ondernemer. Wanneer je intrekt in een nieuw bedrijfspand is het de perfecte kans om aan dit imago te werken. Je kunt dit op veel verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door energie te besparen door goede isolatie of zonnepanelen maar er zijn meer manieren. Je kunt kiezen voor het gebruik van duurzame materialen voor je meubels of zelfs je vloer.

 

Indelingen en meubels

Je kunt van te voren veel regelen. Het is dan ook slim om goed na te denken over de indeling en de meubels die je nodig hebt. Wanneer je weet wat de afmetingen zijn van het pand kun je dit al uitkiezen. Hier gaat in veel gevallen meer tijd in zitten dan verwacht. Je hebt namelijk veel keuze en een goede indeling bedenken kan nog best eens lastig zijn. Het is dus duidelijk dat het vooral belangrijk is om met de meeste zaken ruim op tijd te beginnen. Vaak is het al druk genoeg binnen het bedrijf en dan komt er ook nog eens een verhuizing naar een nieuw pand bij kijken. Dit kan behoorlijk veel stress veroorzaken, ook bij werknemers. Door van te voren alles goed te regelen zul je de stress beperken.

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Lees ook…
Afspraken en voorwaarden rond de eisen van een product of dienst leggen veel ondernemers vast in een contract. Zo’n contract wordt een Service Level…
Op dagelijkse basis heen en weer rijden naar dezelfde locatie begint van het verleden te worden. Steeds meer mensen openen hun ogen voor de brede…
Groen ondernemen, een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), wint steeds meer aan populariteit. Als je nog twijfelt, lees dan…