Mijn leverancier heeft de openstaande betaling uit handen gegeven aan een incassobureau. Kan ik nog onderhandelen over het bedrag van de incasso en de betaalwijze? De Zaak geeft antwoord.

Deze vraag werd aan de adviseurs van De Zaak voorgelegd:

  • “Ik heb niet opt tijd aan mijn betalingsverplichting kunnen voldoen. De leverancier heeft nu een incassobureau ingeschakeled en er is een vordering vastgesteld. Ik wil graag nog met de leverancier onderhandelen. Is dit nog mogelijk nadat de vordering al in handen is van een incassobureau? Of ligt dit bedrag al vast?”

Antwoord adviseurs van De Zaak:

  • “Het incassobureau handelt in opdracht van de leverancier. Onderhandelen met de leverancier kan zeker, zolang hij maar communiceert met het incassobureau over de vordering en de hoogte van de vordering. Je moet in elk geval ook het incassobureau op de hoogte stellen per aangetekende brief.”
Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: [email protected]!

Nog geen lid van De Zaak? Lees hier wat de voordelen zijn »

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…
Is het tijd voor een nieuwe (of eerste) zakelijke telefoon? Waar moet je dan allemaal op letten? Van verschillende modellen, abonnementen tot fiscale…
Ben jij net een start-up gestart en ziet jouw ondernemen er nog een beetje uit als Bambi op glad ijs? Dan biedt een wetswijziging je wellicht uitkomst….
Op dagelijkse basis heen en weer rijden naar dezelfde locatie begint van het verleden te worden. Steeds meer mensen openen hun ogen voor de brede…