Met zijn vijftig verschillende staten, steden bomvol inspiratie, inspirerende bedrijven en een smeltkroes van culturen en mensen kun je in ‘The land of the Free’ een schat aan inspiratie opdoen. Niet gek dus, dat dit land voor veel mensen DE bestemming is voor hun zakenreis. Om het land in te komen heb je een ESTA of een visum nodig. Hoe zit dat precies?

In de meeste gevallen heb je als Nederlander geen visum nodig en is een ESTA voldoende als je naar Amerika reist. Nederland doet namelijk mee aan het Visa Waiver Program. Je moet het Electronic System for Travel Authorization wel hebben voor je aan boord gaat van het vliegtuig naar de USA. Ook moet je een geldig paspoort hebben met het universele e-paspoortsymbool op de kaft.

ESTA voor zakenreis naar Amerika.

Een ESTA is een geautomatiseerd systeem dat bepaalt of het voor reizigers, die onder het Amerikaanse Visa Waiver Program (VWP) vallen, is toegestaan om naar Amerika te reizen. Nederland en België vallen, net als 36 andere landen onder het Visa Waiver Program. Hierdoor hoef je geen visum aan te vragen voor een korte (zaken)reis.  Een ESTA is namelijk geldig voor zakelijke en toeristische reizen naar de USA. Per reis mag je met een ESTA maximaal 90 dagen blijven, ook moet je paspoort geldig zijn gedurende je hele reis.

Heb je eenmaal een goedgekeurde ESTA, dan is hij twee jaar geldig na de afgiftedatum. Tenzij je paspoort eerder verloopt, dan verloopt namelijk je ESTA ook. Als je geen geldige ESTA hebt voor je het vliegtuig naar Amerika instapt, mogen vliegmaatschappijen je niet meenemen. Voorkom dus dat je niet mag met het vliegtuig en vraag online je ESTA aan.

Heb ik een ESTA of een visum Amerika nodig voor mijn zakenreis?

Als je een Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, dan heb je een ESTA nodig. Heb je een andere nationaliteit of wil je langer dan 90 dagen achter elkaar in Amerika blijven, dan heb je waarschijnlijk wel een visum nodig.

Je hebt een visum nodig als:

  • Je langer dan 90 dagen in Amerika wilt blijven

  • Je met een ander doel dan een kort zakelijk (of toeristisch) bezoek naar Amerika gaat

  • Je denkt dat er gronden van ontoelaatbaarheid zijn in de Immigration and Nationality Act die op jou van toepassing zijn → je hebt dan een niet-immigrantenvisum nodig voor je naar Amerika gaat.

  • Je met een niet aangesloten vervoersbedrijf naar Amerika reist

Digitaal een ESTA aanvragen

Een ESTA kun je makkelijk en snel digitaal aanvragen. Je hebt alleen je paspoort nodig, vult het Nederlandse aanvraagformulier ESTA voor Amerika in en betaalt makkelijk en veilig (onder andere met iDeal of creditcard). 99% van de aanvragen wordt direct goedgekeurd door de Amerikaanse overheid. In sommige gevallen duurt het iets langer, dit kan maximaal oplopen tot 72 uur (3 dagen). Je kunt ook een factuur van je aanvraag ontvangen, wel zo handig voor de boekhouding.

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Bereken autoverzekering besparing
Altijd met een gerust gevoel de weg op, met de uitgebreide autoverzekering van Allianz voor personenauto’s en bestelwagens. En met de onlangs verlaagde tarieven kan je nu tot €500 per jaar besparen.
Lees ook…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Wie een pand zoekt om zijn bedrijf te vestigen heeft de keuze om te kopen of te huren. Als je bereid bent om een investering te doen, zeker weet dat je…
Afspraken en voorwaarden rond de eisen van een product of dienst leggen veel ondernemers vast in een contract. Zo’n contract wordt een Service Level…