Vanaf 15 februari 2014 moeten starters een eenmalige heffing betalen als ze hun bedrijf inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Daarnaast krijgt elke starter bij zijn inschrijving een persoonlijk adviesgesprek.

Eenmalige heffing inschrijving Kamer van Koophandel
In 2013 is de jaarlijkse heffing voor de KvK juist afgeschaft. De éénmalige heffing (€ 50,-) voor nieuwe ondernemers is een vergoeding voor de administratieve kosten die aan een nieuwe inschrijving verbonden zijn. Dit is vastgelegd in de nieuwe Wet op de Kamer van Koophandel die op 1 januari 2014 in werking is getreden. 

Minister Kamp van Economische Zaken heeft met instemming van de Eerste en Tweede Kamer besloten tot invoering van deze inschrijfvergoeding. In de besluitvorming zijn de werkgevers- en ondernemersorganisaties geraadpleegd.

Datum invoering
Op 1 januari 2014 zijn de twaalf regionale Kamers van Koophandel samengevoegd tot één landelijke organisatie, samen met Syntens. Voor hun diensten kunt u nu op het digitale Ondernemersplein terecht.

Belangrijkste gevolgen KvK ‘nieuwe stijl’

  • Er is een algemeen telefoonnummer: 088 – 585 1 585.
  • Jaarrekeningen kunnen niet meer per e-mail worden ingediend. Kleine bedrijven kunnen binnenkort de jaarrekening online deponeren (in SBR-formaat). Middelgrote en grote bedrijven kunnen hun jaarrekening nog per post deponeren.
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Ondernemen, er komt veel bij kijken. Wil je beginnen met je eigen bedrijf? Dit zijn zaken waar je in ieder geval aan moet denken. Een…
Groen ondernemen, een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), wint steeds meer aan populariteit. Als je nog twijfelt, lees dan…
Op dagelijkse basis heen en weer rijden naar dezelfde locatie begint van het verleden te worden. Steeds meer mensen openen hun ogen voor de brede…