Voor de 4e editie van ons tijdschrift De Zaak interviewden wij de Nederlandse racetweeling Tim en Tom Coronel. Lees hier wat Tim Coronel zegt over zichzelf en zijn broer Tom.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

TIM CORONEL OVER TOM CORONEL

“We willen winnen in alles wat we doen.”

Kartbaan

“Tom is dom en Tim is slim. Dat zeiden we vroeger altijd bij ons thuis. Maar Tom is helemaal niet dom. Het was een ideetje van hém om een kartbaan te beginnen. We bezochten voor het eerst een indoor kartbaan in Ierland, in ’86 of zo.

“Toen onze moeder overleed, hadden we opeens centjes om een eigen baan in Nederland te openen. Mijdrecht en Den Bosch waren ons voor, maar daarna kwam Huizen (NH). Dat doen we sinds 1995.

“Tom is stille vennoot, onze oudste broer Raymond is algemeen directeur en broer Jip doet de horeca.

“En ik, ik ben politieman, brandweerman en Moeder Teresa tegelijk, zeg ik altijd. Ik doe het operationele deel, behalve als we zelf aan het racen of aan het trainen zijn.

We willen de beste zijn

“Bij Tom en mij is er geen enkel verschil tussen mijn en dijn. We zijn een en dezelfde. We hebben geen miljoenen op de bank, maar wat we in business doen, is niet door poen gedreven.

“We willen winnen in alles wat we doen, dus ook in de handel willen we de beste zijn.”

Plasmaschermen

“Tom zit nu in de plasmaschermen, een handeltje dat eigenlijk bij toeval is ontstaan. Een vriend van ons wist die dingen goedkoop op de kop te tikken en binnen de kortste keren hadden we er allemaal eentje. Zoiets gaat dan rondzingen, opeens wil iedereen zo’n scherm.

Racen is echte passie

“Eerst ging dat allemaal via de kartbaan, maar nu is Tom met z’n compagnon Mark Koster en z’n webwinkels echt de grootste in Nederland. Sneeuwkettingen, espressoapparaten en wasmachines, ze doen ze er allemaal bij.

“Het is een succesformule, maar onze echte passie zit toch echt in het racen.”

Formule 1

“Tom had het ver kunnen schoppen in de Formule 1, maar we zijn er domweg te ongezeglijk voor. We nemen geen blad voor de mond, hè. We hebben misschien wat te weinig ontzag voor het hele commerciële circus er omheen.

“Tom heeft eerder gepiekt in de racerij dan ik, maar we weigeren voor elkaar onder te doen. Het is maar goed dat we allebei in verschillende klassen racen, anders rijden we mekaar echt compleet verrot.

Opleiden

“Nu geven we vol gas bij het opleiden van de generatie na ons. Er leek helemaal geen opvolging te zijn en niemand wilde investeren. Dat doe ik nu samen met Tom in Coronel Racing. We helpen jonge jongens naar de top. Mooi werk!”

Dakar

“En we hebben in 2009 voor het eerst samen Dakar gereden, in Zuid-Amerika. Je gaat totaal kapot, je slaapt amper en om de haverklap moet je de auto uitgraven. Bij elke finish lopen de tranen me over de wangen. Toen Tom tegen me zei ‘Rijd jij maar in de zandduinen, dat kun jij beter’, wist ik écht niet wat ik hoorde.”

Tom Coronel: “Aan het diploma hebben we als ondernemer nooit iets gemist” »

Dit interview is afkomstig uit de vierde editie van tijdschrift De Zaak.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…
Ondernemer een doorlopend proces vol valkuilen, uitdagingen en uitglijders. Fouten maken is onvermijdelijk, maar gelukkig zijn veel ongelukken te…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….