Plastic stinkt, vond Annelies Batelaan. Haar vader zag in haar een goede opvolger, maar ze voelde er niets voor om zijn kunststofbedrijf over te nemen. Inmiddels is ze toch alweer zo'n twintig jaar de baas van Batelaan Kunststoffen BV en voorzitter van de branchevereniging. Genoeg ervaring dus om u van nuttige ondernemerstips te voorzien.

De tips van Annelies Batelaan op een rij:

Tip 1: Vraag door om een klant echt goed van dienst te kunnen zijn

Volgens Annelies is het belangrijk om tijdens een gesprek met een (potentiële) klant goed door te vragen naar wat de klant precies wil. Daardoor kunt u een volledige offerte op maat samenstellen tegen een zo goed mogelijke prijs. In het artikel ‘CRM: de klant centraal’ leest u hoe u erachter kunt komen wat de wensen van uw klanten zijn en hoe u hier op in kunt spelen.

Tip 2: Werk samen om meer te bereiken

Een goede samenwerking hoeft niet altijd op het gebied van klanten of diensten plaats te vinden. Dit kan op verschillende niveaus. Annelies werkt bijvoorbeeld samen met andere producenten op het gebied van kunststoffen, waardoor zij de branche op een hoger plan tilt. In het weblogartikel ‘Het nieuwe samenwerken’ leest u meer over de voordelen van samenwerken.

Tip 3: Stel regelmatig uw missie bij

Het maken van een missie was voor Annelies een eyeopener. Het nemen van beslissingen werd voor haar hierdoor veel makkelijker. Met een goede missie werkt u veel efficiënter en doelgerichter, zegt Annelies. De themapocket ‘Meer rendement’ helpt u bij het formuleren en vastleggen van uw missie. De tips bieden u handvatten voor een efficiëntere bedrijfsvoering en een recessiebestendig bedrijf.

Wilt u meer te weten komen over Annelies Batelaan? Lees dan het interview van Annelies in tijdschrift De Zaak nummer 1, februari 2011.

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Lees ook…
Ben jij net een start-up gestart en ziet jouw ondernemen er nog een beetje uit als Bambi op glad ijs? Dan biedt een wetswijziging je wellicht uitkomst….
Wie een pand zoekt om zijn bedrijf te vestigen heeft de keuze om te kopen of te huren. Als je bereid bent om een investering te doen, zeker weet dat je…
i.s.m.
Je wilt jouw bedrijf verkopen, maar hoe pak je dit het beste aan? Brookz geeft je 5 do’s en 5 dont’s om de kans op een succesvolle bedrijfsverkoop…