Nederland telt steeds meer startende ondernemers. De bouwstenen voor een succesvolle onderneming zijn een goede voorbereiding én... deze slimme starterstips van De Zaak.

Inhoudsopgave

Lang niet alle startende ondernemers redden het; minstens de helft sneuvelt binnen een jaar. Omzeil de volgende startersvalkuilen:

1. Zekerheid behouden? Ga deeltijdondernemen

Als u nog niet genoeg opdrachtgevers heeft of het bedrijf langzaam wilt opbouwen, is ondernemen in deeltijd zeker een optie. Lees meer»

2. Een goed begin is het halve werk

Geen originele tip, maar wel een nuttige: stel een ondernemingsplan op. Ook als als u al gestart bent, is het slim om uw verwachtingen en ideeën op een rijtje te zetten. Lees meer»

3. Zo bepaalt u uw uurtarief

Een uurtarief bepalen is best lastig. Rekent u per uur, per opdracht of per aantal? Wat is gebruikelijk in uw branche? Reken het uit met de uurtarief-berekenaar. Deze houdt onder meer rekening met opleiding, ervaring en soort dienst. Daarnaast worden in de berekening óók de uren meegenomen die u niet kunt declareren, zoals die voor ziekte of vakantie. Lees meer»

4. VAR aanvragen? Zorg voor voldoende opdrachtgevers

Welke prijs spreken we af? Die vraag vergeet u als zelfstandige of als opdrachtgever zelden te stellen voor u aan een samenwerking begint. De vraag ‘hoe beoordeelt de fiscus die betaling’ zou u automatisch moeten meenemen. De VAR helpt u die vraag te beantwoorden. Lees meer»

Let op: de VAR is op 1 mei 2016 vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Lees hier alles over deze wet. 

5. Handige toolkit

Zelfstandigen zonder personeel moeten het alleen doen, zonder dat extra paar handen. Hoe slagen zij erin alle ballen in de lucht te houden? Deze checklist helpt!

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Lees ook…
Btw-nummer, btw-identificatienummer, burgerservicenummer en RSIN. Wat is dat? Lees meer over deze nummers, bekijk een voorbeeld en ontdek hoe je een…
i.s.m.
Je wilt jouw bedrijf verkopen, maar hoe pak je dit het beste aan? Brookz geeft je 5 do’s en 5 dont’s om de kans op een succesvolle bedrijfsverkoop…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….