U wilt iets bereiken; een missie, een droom. Hoe uitdagender het doel, hoe lastiger het zal zijn. Onverwachte obstakels, tegenwerking; het zoeken van een weg op onbekend terrein is een constant leerproces. Hoe meer moeite het kost, hoe meer anderen onderweg zullen afhaken en hoe zoeter uw succes uiteindelijk zal smaken. Uw voorbeeld zal uw omgeving motiveren en inspireren om achter hun dromen en doelen aan te gaan.

Dit proces van ‘strive, struggle and shine’ maakt u zowel privé, als ondernemer en als organisatie door. Nadat u hard heeft gewerkt, mag u even genieten van uw succes, waarna u zich in gaat zetten om het geleerde te delen. De drang om jezelf weer in het ‘strijdgewoel’ te storten zal laag zijn. Toch is dat de enige manier om steeds weer te vernieuwen.

U moet genoeg motivatie en visie hebben om uw comfort zone weer uit te stappen, het onbekende diepe in. Doorzettingsvermogen om die moeilijke fase door te komen. En een dikke huid om positief te blijven wanneer uw hoofd, dat nu eenmaal boven het maaiveld uitsteekt, kritiek en jaloezie aantrekt.
Er is maar één constante in het (zaken)leven: change. Wacht u af tot er nieuwe wegen zichtbaar zijn, of loopt u zelf het onbekende in en laat u een spoor achter voor anderen?

Op 5 november neem ik u mee op mijn ontdekkingsreis; door vreemde landen, in de goede doelen wereld, langs foute mannen en laat u verdwalen in ons registratiesysteem, om uiteindelijk uit te komen in een wereld die oneindig groot is en die en vol mogelijkheden zit voor ondernemers en avonturiers. Een wereld waar u helemaal vrij bent. Free to shine!

Esther Jacobs spreekt op 5 november op het grootste business software event van Nederland: Exact Live 2014 in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de sessie ‘Omarm het avontuur’ inspireert zij u om de uitdagingen van het ondernemerschap juist aan te gaan. Bent u geïnteresseerd om haar sessie bij te wonen? Kijk dan op www.exactlive.nl

 

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…