6 juni 2016

Jos Ahlers en René Boender

Tik, tik, tik, voor u het weet is het zover! Vanaf 2020 is Generatie Z aan zet. Ben t u er klaar voor? Of staat u straks schaakmat? Motiveren kunnen we Generatie Z niet, maar inspireren des te meer. De weggeefactie van het boek Generatie Z - Ken ze, begrijp ze en inspireer ze voor een beter leven van René CW Boender en Jos Ahlers is voorbij.

Generatie Z is dus iedereen die geboren is tussen pakweg 1995 en 2010. Die generatie hecht enorm veel waarde aan authenticiteit. Als winkelier is het slim om je op de Generatie Z te gaan voorbereiden. Want ook al zijn ze zo ongeveer met een smartphone aan hun oor geboren: als je het goed aanpakt komen ze heel graag naar je winkel toe en dat is goed nieuws want:

  • Generatie Z jongeren geven veel uit, houden van design, willen graag oprecht contact met een winkelmedewerker.

  • Voorwaarde is: belevenis, vermaak. Alles moet een herinnering kunnen opleveren, en daar hebben ze dan ook meer geld voor over. Volgens Boender moet je dan ook  theater aan je zaak toevoegen.

Maar ondernemers gaan straks ook jongeren van Generatie Z in dienst nemen, waar moet je dan rekening mee houden:

  • Als je hen het best tot hun recht wil laten komen moet je hen vrijlaten en inspireren. Motiveren lukt niet, hen ‘energizen’ wel….

  • Je zal eraan moeten wennen dat zij een duidelijke mening hebben en ook bereid moeten zijn naar hen te luisteren…

  • En last but not least: reageer als zij je mailen. Zij zijn opgegroeid met FB en likes: als je geen like geeft, denken ze dat je hen niet gelezen hebt….

Wie zijn bedrijf dus goed voorbereidt op Generatie Z, kan prima tijden tegemoet zien.

Ben je benieuwd naar het nieuwe boek? Bekijk dan het interview dat Willem Overbosch had met Jos Ahler 

 
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Pensioen opbouw

Benut jij je vrije jaarruimte maximaal? En hoeveel pensioen moet je eigenlijk opzij zetten? Vraag nu gratis een pensioenberekening, inclusief alle belastingvoordelen, en stel direct al je overige vragen aan onze pensioenexpert.

Lees ook…