Bij de huisvesting van jouw bedrijf moet je rekening houden met het bestemmingsplan van de gemeente waar je je wilt vestigen. Hierin staat welke activiteiten op een bepaalde locatie mogen plaatsvinden.

Of je nu een pand voor je bedrijf koopt, bedrijfsruimte huurt of vanuit huis werkt, je moet je houden aan wat in het bestemmingsplan is vastgelegd. Wil je bijvoorbeeld vanuit huis werken, maar heb je geen vrij beroep, dan heb je toestemming nodig van de gemeente. Die moet daarvoor het bestemmingsplan aanpassen, of jou ontheffing verlenen.

Inhoud bestemmingsplan
In een bestemmingsplan staan de gebruiksmogelijkheden van een bedrijfspand en perceel. Ook staat beschreven wat er in de omgeving van een bedrijf mogelijk kan veranderen. Verder geeft het uitbreidingsmogelijkheden weer, waarmee je rekening moet houden als je jouw bedrijf aanpast, uitbreidt of verkoopt.
De gemeente kan bestemmingsplannen wijzigen. Het is belangrijk de procedures hiervoor te kennen, want de toekomst van jouw bedrijf kan ervan afhangen.
Als je plannen hebt die niet in het bestemmingsplan passen, dan kun je burgemeester en wethouders vragen het bestemmingsplan aan te passen.

Lees het complete dossier van de Kamer van Koophandel over het bestemmingsplan met informatie over de totstandkoming, wijzigingen, een checklist en meer.

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.