ING Economisch Bureau verwacht een opleving van de autoverkopen in het tweede kwartaal. Reden daarvoor zijn de wijzigingen in de autobelastingen per 1 juli. In het tweede halfjaar lijkt echter een 'onvermijdelijke daling' ingezet te worden. Lees het hele rapport hier.

Strijd in automotive
Na hoge volumes in 2011 is krimp voor de personenautomarkt dit jaar onvermijdelijk. Fabrikanten voeren hun inspanningen op door vaker en sneller nieuwe modellen te introduceren. Media-uitgaven worden opgevoerd, prijzen en marges staan onder druk en dealers concentreren zich meer en meer op hun werkplaatsactiviteiten om het hoofd boven water te houden.

Dat stelt ING Economisch Bureau in het kwartaal rapport Automotive.

Lees het hele rapport hier:
– ING kwartaalbericht automotive april 2012 (pdf, 97,9 kB) »

Opleving 2e kwartaal door belastingwijzigingen
Het tweede kwartaal zal hoogstwaarschijnlijk een opleving kennen door aanscherpingen in de autobelastingen per 1 juli. Het loont in veel gevallen nog voor die datum een eventuele nieuwe auto te registreren. Een sterke daling in de tweede helft van het jaar lijkt vervolgens onvermijdelijk.

ING Economisch Bureau houdt daarom vast aan haar raming van 475.000 nieuw geregistreerde personenauto’s in 2012.

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement