Innovatie is van groot belang voor toekomstige economische groei. Provincies met grote stedelijke gebieden kennen doorgaans een hoger opleidingsniveau, meer kenniswerkers èn creatieve banen wat het innovatiepotentieel stimuleert. Dit blijkt uit het Regiokwartaalbericht van ING Economisch Bureau.

Landelijk voert Utrecht de lijst aan, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant dat ook kan bouwen op een sterke industriële basis. Dunbevolkte provincies hebben de minst vruchtbare innovatiebodem. Zeeland en Drenthe blijven daarbij het meest achter.

Innovatieve werkgelegenheid wijder verspreid
Hoewel stedelijke gebieden goed scoren, is veel innovatieve werkgelegenheid juist te vinden buiten de stad en verbonden met industriële clusters. Zo is het resultaat van de provincies met veel industriële bedrijven Overijssel en Limburg in tegenstelling tot het totaalbeeld op dit punt juist goed.

Utrecht weet als enige provincie een sterke arbeidsmarkt met veel creatieve èn innovatieve banen te verbinden. Het gebied rond Eindhoven is de enige regio die zich hiermee kan meten.

Download het rapport
ING – Stad biedt beste klimaat voor innovatie – augustus 2011.pdf (112 kB) »

Of bekijk de video
Video »

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?