Het plaatsen van zonnepanelen om daarmee zonne-energie op te wekken groeit aan populariteit onder ondernemers. Uit onderzoek van De Zaak blijkt dat 25 procent van u ze al heeft en 43 procent overweegt om ze te plaatsen. Slechts 13 procent van de stemmers vindt zonnepanelen niet interessant.
Ruim 500 ondernemers stemden op de poll op dezaak.nl over zonnepanelen. Dat leverde de volgende uitslag op de vraag ‘zonnepanelen vind ik’:
  1. Een goede zaak. En ik heb ze al! 25%
  2. Interessant. Ik overweeg ze te plaatsen 43%
  3. Goed voor het milieu, maar niks voor mij 19%
  4. Oninteressant. Ik houd me er niet mee bezig 13%  
Belangrijke redenen zijn dat duurzaam ondernemen steeds gebruikelijker wordt en dat blijkt dat zonne-energie in veel gevallen goedkoper is dan grijze stroom.
 
Opbrengst van zonnepanelen
Het overgrote deel van de zonnestroomsystemen in Nederland functioneert goed tot zeer goed. Dit blijkt uit resultaten van de actie ‘Tel de Zon’ van Stichting Monitoring Zonnestroom (SMZ) en de Universiteit Utrecht (UU)  in mei 2014. Meer dan 5000 zonnepaneelbezitters in Nederland namen deel aan de actie. Conclusie is dat het gemiddelde systeem meer energie oplevert dan het gemiddelde verbruik. 
Ook uit een rapport van de UU begin 2014 bleek al dat de gemiddelde opbrengst van zonnestroominstallaties de laatste jaren hoger is geworden.
 
Stappenplan zonnepanelen
Overweegt u om zonnepanelen te plaatsen, maar zit u nog met vragen als:
  • Wat kosten zonnepanelen?
  • Hoeveel levert het op?
  • Hoeveel bespaart u op energiekosten?
 
 
 
Lees ook:
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.