"Ik heb sinds drie jaar een goedlopende eenmanszaak. Een branchegenoot van mij is net een jaar bezig. Ze stelt voor om samen te gaan, bijvoorbeeld in een VoF. Is dat een goede optie?"

Denk hier goed over na. Een eenmanszaak staat of valt vaak met de identiteit van de ondernemer, en klantenbinding heeft ook met u als persoon te maken. Kijk goed naar uw eigen klantenkring en naar die van uw branchegenote. Vormen die een aanvulling op elkaar, of vist u beiden in dezelfde vijver?

Wat is uw unieke verkoopargument en wat is dat van haar? Zit er groei in de markt? Kunt u het werk in uw eentje goed aan, of moet u te vaak nee verkopen?

Het is aan te raden om eerst een paar projecten samen te doen, om vast te stellen of samenwerking meerwaarde heeft. U kunt bijvoorbeeld onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor gezamenlijke promotie.

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.