MijnZaak biedt ondernemers een platform voor al hun juridische documenten, exclusieve onderneming kortingen en... onbeperkt eerstelijns advies. Wij geven jou elke maand een aantal kwesties waarmee we ondernemers hebben geholpen. Lees mee!
Vraag 1

“Vallen annuleringen van opdrachten door klanten met Corona onder overmacht, ook al staat in het contract dat 100% betaald dient te worden?”


Antwoord van de experts van MijnZaak
Ga in overleg met je klant. Je staat in het recht om de volledige som te incasseren, maar je geeft hierdoor je klant hoogstwaarschijnlijk geen goed gevoel. Dat kan de relatie in gevaar brengen. Ga in overleg met je klant en geef hierbij aan dat je het recht hebt om het bedrag te incasseren, maar dat je gezien de omstandigheden een afspraak wilt maken.

Er vallen (als het goed is) een hoop kosten weg, wat ruimte geeft voor een gesprek. Mocht je naar een incassobureau willen stappen (en uiteindelijk de rechter), dan moet je goed nagaan of de voorwaarden op een goede manier zijn opgesteld. Deze moeten namelijk overhandigd of getekend zijn door de opdrachtgever om sterk te staan. Ons advies is dan ook: ga voor een middenweg waar jullie beiden tevreden mee zijn!”

Vraag 2

“Ik heb een overeenkomst met een leverancier, maar deze biedt dezelfde spullen elders tegen lagere prijs aan. Wat moet ik doen?”


Antwoord van de experts van MijnZaak
Kijk goed naar het contract; wellicht krijg je andere voordelen die andere partijen niet krijgen, die wel meerwaarde hebben. Het kan ook zijn dat je buiten je overeenkomst goedkoper kan inkopen.

Onderhandel over inkoopcondities met de leverancier en ga in gesprek met de verkopende partij. Je wilt natuurlijk ten alle tijde een goede verstandhouding blijven houden.”

Vraag 2

“Wanneer je vanuit een holding BV eigenaar bent van meerdere werk-BV’s, dien je jezelf dan ook meerdere keren een DGA salaris uit te keren?”


Antwoord van de experts van MijnZaak
Nee. Wanneer je een holding en werk-BV’s hebt, dan hoef je slechts eenmaal vanuit de holding een DGA salaris(gebruikelijk loon) uit te keren. De werk-BV betaalt namelijk een managementvergoeding aan de holding ter hoogte van het salaris. Wijk je af van het wettelijk gestelde gebruikelijk loon van €46.000 in 2020, stem dit dan goed af met je boekhouder/accountant.”

  • Wil je als ondernemer ook in gesprek met onze experts? Wordt dan lid van MijnZaak voor onbeperkt eerstelijns advies, maar ook voor juridische documenten, exclusieve kortingen en offertevergelijking.
 
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.

MijnZaak, partner van De Zaak

Bij MijnZaak zijn we er van overtuigd dat ondernemers zich moeten kunnen focussen op hun onderneming voor een maximale impact op de wereld om hen heen. Maar, in een steeds veranderd ondernemersklimaat, is het moeilijk om alle "randzaken" op orde te hebben. Gelukkig sta je er vanaf nu niet meer alleen voor, maar kan jij rekenen op de experts van MijnZaak. Zo concentreer jij je op de hoofdzaken, wij helpen je met de rest.

Bekijk alle artikelen van MijnZaak>

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
STARTEN MET CRYPTO’S?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Je wilt jouw bedrijf verkopen, maar hoe pak je dit het beste aan? Brookz geeft je 5 do’s en 5 dont’s om de kans op een succesvolle bedrijfsverkoop…
Het schrijven van een ondernemingsplan, personeel aannemen, reclame maken, een website lanceren of je belastingaangifte. Voor alles is een eerste…