Merkt u dat gemaakte plannen vaak niet worden uitgevoerd? Dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen en iedereen vrij snel weer in het oude gedrag vervalt? Gebruik dan deze 3 tips om de draad weer op te pakken.

Plannen maken
U wilt als ondernemer een stap vooruit met uw team, maar het lukt maar niet om de gewenste verandering daadwerkelijk vorm te geven. De afspraken die gemaakt zijn, worden niet nagekomen. Na een aantal maanden is er eigenlijk niets (of in elk geval veel te weinig) verbeterd en alles blijft bij het oude.

Als start van deze verandering heeft u een heisessie gehad met uw werknemers of managementteam. Hier heeft u samen een nieuwe route uitgezet voor het komende jaar. U heeft concrete doelen gedefinieerd die echt kunnen leiden tot goede resultaten, die ambitieus zijn en ook realistisch.

Samen bent u enthousiast voor dit plan en er wordt een oprechte intentie uitgesproken om dit waar te maken.

Opgeslokt door dagelijkse beslommeringen
Toch merkt u na een aantal vergaderingen dat uw managers of werknemers de acties niet zo voorspoedig oppakken als u hoopte. En eigenlijk moet u bekennen dat de sturing van uw kant ook te wensen over laat. De praktijk is weerbarstig en het blijkt lastig om de plannen vast te houden die u samen hebt bedacht. De dagelijkse beslommeringen hebben allang weer voorrang.

De gewenste resultaten worden niet gehaald en iedereen blijft hangen in de oude situatie en oud gedrag. De geplande verandering leidt (wederom) tot niets. Keer op keer lijkt het bijna onmogelijk om in de dagelijkse drukke praktijk de veranderplannen in te vullen. Ondertussen geeft u uzelf en uw werknemers op de kop dat het weer niet lukt om deze goede ideeën vast te houden.

De grootste illusie van veranderen
Realiseer u dat vasthouden aan wat u hebt voorgenomen de grootste illusie is in dit hele verhaal. Er komt altijd wel iets tussendoor, u trapt in oude valkuilen of u vergeet uw voornemens omdat u zich deze manier van werken nog niet eigen hebt gemaakt. Vasthouden blijkt dus onmogelijk.

Vaak zie ik dat mensen zichzelf of hun omgeving op hun kop geven omdat ze niet kunnen vasthouden. Ze mopperen dat anderen zich niet aan de afspraken houden, zijn achteraf overtuigd dat dit in deze organisatie helemaal niet kan of ze zetten zich af tegen de heisessie zelf: ‘het was ook allemaal niet goed genoeg’. Als laatste kunnen ze ook zichzelf verwijten dat ze het onvoldoende oppakken.

3 tips om de draad weer op te pakken
In plaats van verkrampt proberen vast te houden, kunt u beter leren hoe u de draad weer op kunt pakken. Dan kunt u ook rustig loslaten, u weet het immers weer terug te vinden. Dan is er niets aan de hand als de waan van de dag de regie even overneemt, u weet immers hoe u de regie weer terug kunt nemen.

De plannen zelf heeft u natuurlijk al scherp geformuleerd. Dus u weet wat u wilt bereiken en u weet welke stappen hiervoor gezet moeten worden.

Tip 1. Word u bewust dat zaken niet volgens plan zijn gebeurd. Deze bewustwording begint vaak bij het moment dat u baalt dat iets niet is gedaan. Stop met balen, ga achterover zitten en stel vast dat de plannen niet volgens afspraak zijn opgepakt. Gebruik ook uw collega’s om elkaar scherp te houden.

Tip 2. Besteed geen tijd aan ‘hoe het zo kwam’. Uw ‘gewoontegedrag’ is sterk en het maakt niet uit welke reden hij dit keer gebruikte om u af te leiden.

Tip 3. Pak uw plannen erbij, kijk waar u gebleven bent en bedenk wat de eerste actie is om weer in beweging te komen. Ga dit meteen doen of plan het nog voor diezelfde week. Dit hoeft geen groot ding te zijn, als u maar weer in beweging komt. Als u maar stopt met balen en de draad weer oppakt.

Kortom: De grootste illusie bij veranderen, is vasthouden aan wat u hebt voorgenomen. Veranderen lukt niet in één keer omdat uw ‘gewoontegedrag’ het weer overneemt.

Om te slagen is het essentieel dat uw keer op keer weet hoe u de draad weer oppakt. U zult merken dat de resultaten snel zichtbaar worden.

Van dezelfde auteur:
Win 3,5 uur per dag! 3 tips om ongestoord te werken »

www.waanbrekers.nl

Over de auteur:
Callista Roelofs is eigenaar van WaanBrekers en trainer en coach. Ze begeleidt ondernemers en managers die worstelen met de Waan van de Dag om te doen wat er écht toe doet.

“Ik help hen een veel grotere toegevoegde waarde te leveren aan hun organisatie, door het inzetten van je eigen kwaliteiten en authenticiteit. Dit levert meer rust, meer plezier, meer energie én meer resultaat op.”

Voor meer informatie kijk op www.waanbrekers.nl of volg Callista via haar blog of via Twitter

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…