Onderneemt u net zo maatschappelijk verantwoord als uw branchegenoten? Op een speciale website van ING Bank en MKB Nederland kunt u een test doen voor het antwoord op deze vraag.

Op www.duurzamegroei.nl vindt u een bundeling van informatie – onder meer tips en praktijkvoorbeelden – die u kan helpen invulling te geven aan het begrip ‘duurzaam groeien’. Dit wordt van steeds meer bedrijven verwacht, niet in de laatste plaats door hun klanten.

Een selectie tips:
– Bedenk (met uw personeel) een maatschappelijk vraagstuk waarin voor uw bedrijf kansen zouden kunnen liggen (klimaatverandering, leefbaarheid, sociale integratie van ouderen of allochtonen, veiligheid, mobiliteit)

– Praat met uw leveranciers over de milieubelasting van de belangrijkste producten die u afneemt. Laat hen voorstellen doen voor milieuvriendelijker grondstoffen, groene energie, zuiniger transportmiddelen en auto’s

Bent u op de goede weg?
Op de site kunt u een test doen die uitwijst hoe duurzaam uw bedrijf is en hoe u op dat gebied ‘scoort’ ten opzichte van branchegenoten. Na het beantwoorden van de vragen kunt u een actieplan printen om uw bedrijf op een duurzame manier te laten groeien.

Direct naar de test »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

100% focus op je business

MijnZaak helpt je altijd en overal, zodat jouw focus blijft op je core-business. Kortom, alles wat je zoekt nu op één plek; juridische documenten op maat, 1-op-1 advies van experts en voordeel op + 50 diensten.

Lees ook…