Plannen om over de grens te gaan ondernemen? Dit is uw kans! Ter gelegenheid van de inhuldiging is namelijk het Oranje Handelsmissiefonds opgericht. De komende vijf jaar krijgen 50 bedrijven - tien per jaar - de gelegenheid om, op kosten van het fonds, mee te gaan op een handelsmissie.

Een groot deel van de mkb’ers heeft het momenteel niet makkelijk. Een van de redenen is dat bedrijven nog te vaak op het binnenland zijn gericht, aldus onderzoek van Panteia/EIM. Terwijl export juist een motor is voor (economische) groei. Het Oranje Handelsmissiefonds is opgericht om ondernemers te stimuleren ook over de landsgrenzen heen te ondernemen.

Het fonds is een initiatief van ING, KLM en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In totaal kunnen vijftig mkb-bedrijven, verspreid over vijf jaar, mee op reis om nieuwe contacten te leggen in het buitenland.

Het Oranje Handelsmissiefonds
Als u wordt geselecteerd als deelnemer, krijgt u een symbolische cheque van € 10.000,-. Die kunt u besteden aan deelname aan een bestaande of speciaal op maat ontwikkelde handelsmissie of voor deelname aan internationale beurzen.

U krijgt ook ondersteuning van ING, KLM en MKB-Nederland. Wat kunnen zij voor u betekenen? Denk aan het beschikbaat stellen van sectorkennis, openstellen van hun internationale netwerk, u in contact brengen met  relevante en lokale partijen en natuurlijk het verzorgen van de vliegreis.

Wie komen er in aanmerking?
Het Oranje Handelsmissiefonds is bedoeld voor bedrijven met een omzet van twee tot dertig miljoen euro. U levert al innovatieve, kansrijke of duurzame producten of diensten, maar u heeft nog niet de omvang of armslag om nieuwe markten te verkennen. Bedrijven die mee willen op zo’n missie moeten financieel gezond zijn (jaarcijfers en prognoses worden bekeken) en het liefst actief in de zogenaamde topsectoren.

Aanmelden
De officiële inschrijving start in augustus, maar u kunt zich al aanmelden om op de hoogte te blijven via de site Oranjehandelsmissiefonds.nl

Houd er rekening mee dat u bij aanmelding uw motivatie, ambities en plannen moet aangeven.

Na aanmelding bepaalt een commissie wie er mee op reis gaat.  Komend najaar worden de eerste tien bedrijven geselecteerd.

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…