24 oktober 2011
Voor een groeiend bedrijf ligt het eerste kantelpunt rond de 10 medewerkers. Slechts een klein gedeelte weet hier doorheen te breken en verder te groeien. Deze tips helpen daarbij.

Onderzoek Perspexo
Onderzoek door strategisch adviesbureau Perspexo brengt een aantal knelpunten aan het licht die het nemen van een kantelpunt in de weg staan. Niet alleen harde, zoals geld, tijd en kennis, maar ook zachte, zoals normen en waarden en emoties.

In “Breek door het eerste ondernemerskantelpunt heen” gaat het onderzoeksteam van Perspexo – Annegien Blokpoel en Tosca Hilgers – dieper op de materie in. Ze vergelijken kleine bedrijven aan de hand van de Schijf van 5 (Strategie, Finance, Marketing, Organisatie, communicatie) met hun grotere evenknieën.

Uiteindelijk resulteert dat in een aantal nuttige tips die kleine bedrijven kunnen helpen om door te groeien.

Gratis PDF
Wilt u het volledige onderzoek en alle tips lezen? Ga dan naar de site van Perspexo en vraag de gratis PDF aan »

Tips om te groeien
Hieronder alvast een selectie van de tips die u in de PDF kunt vinden.

Tip 1
Zorg voor interne verankering van het denken en doen in het bedrijf, zodat het bedrijf minder afhankelijk wordt van de DGA.

Tip 2
Zorg voor directieversterking in de vorm van een mededirecteur of een goede adviseur.

Tip 3
Zorg dat je duidelijke gemeenschappelijke doelen hebt en blijft houden. Mocht je het niet met elkaar eens zijn dan kan het tijdige meedenken van een outsider soms helpen een gemeenschappelijke koers te zetten.

Tip 4
Ga eens 3 weken tot 1 maand weg. Geheid dat je er achter gaat komen wat wel goed werkt en wat nog niet optimaal werkt in je bedrijf. Kunnen de medewerkers al zonder de DGA verder dan is het bedrijf goed op weg naar “DGA-onafhankelijkheid”.

Tip 5
Bouw structureel momenten van rust en nadenken in.

Gratis PDF
Lees het volledige onderzoek en alle tips in deze gratis PDF »
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zakelijke rekening

Tijd voor een (nieuwe) zakelijke rekening in 2022? Het bankpakket Knab Zakelijk is de voordeligste keuze voor zzp’ers en kleine ondernemers. Alles voor een vaste prijs per maand en jaarlijks 1.000 gratis transacties.

Lees ook…