Heerlijk, die eindejaarslijstjes, vindt u ook niet? We doen er graag aan mee! Daarom: de top 11 van 2011 met de door ú meest gelezen artikelen.

Top 11 best gelezen artikelen

 1. Dit moet u bewaren van de fiscus 
  Iedere ondernemer is verplicht een boekhouding bij te houden. Hoe uw administratie eruit ziet, mag u zelf bepalen, als u er maar voor zorgt dat er voldoende ‘bewijskracht’ is om een controle door de fiscus zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier leest u waar de Belastingdienst op let »
 2. Vakantiedagen straks minder lang geldig
  De huidige regeling vakantiedagen gaat op de schop per 1 januari 2012. Werknemers bouwen dan gedurende de gehele ziekteperiode vakantiedagen op. Ook komt er een vervaltermijn van 6 maanden voor de wettelijke dagen. Wat heeft dat voor gevolgen voor u als werkgever? »
 3. Zo doorziet u de trucs van aquisitiefraudeurs
  Acquisitiefraude kent vele vormen. We zetten een aantal van de bekendste trucs op een rij, deze voorbeelden helpen u er alert op te zijn »
 4. Dit mag u aftrekken per 1 januari 2011
  Voor ondernemers zijn er diverse aftrekposten. Zoals de ondernemersaftrek (met daarin onder andere de zelfstandigen- of startersaftrek) of de investeringsaftrek (met daarin bijvoorbeeld de kleinschaligheidsaftrek). In dit overzicht leest u precies welke aftrekposten er zijn, de voorwaarden en de bedragen voor 2011 »
 5. Doe oude administratie weg
  Elk bedrijf moet een administratie bijhouden van werkzaamheden en financiële gegevens en is wettelijk verplicht deze te bewaren. Maar niet voor eeuwig. Het eind van het jaar is een mooi moment om te bekijken wat er weg kan »
 6. Autokostenberekenaar 2011
  Prive of zakelijk rijden, wat is gunstiger in 2011? Met dit rekenmodel (in Excel) bent u daar snel achter »
 7. Auto van de zaak of niet? 8 tips
  Schaft u de auto zakelijk aan, of juist privé? En wat is nou verstandiger? Hoe zit het met leasen en verzekeringen? 8 tips om u bij deze keuzes te helpen »
 8. Wanneer moet uw btw-nummer op uw website staan?
  Uw bedrijf heeft een website. Moet daar dan ook uw btw-nummer op staan? Of hangt dat af van de vraag of u online diensten of producten verkoopt? Niet echt, zo blijkt uit een recente reactie van de Consumentenautoriteit. Het btw-nummer moet altijd op de website staan »
 9. Nieuwe wetten en regels
  Met regelmaat worden nieuwe wetten en regels doorgevoerd. Het grootste deel van deze wet- en regelgeving gaat op 1 januari of 1 juli in. Hoe u op de hoogte blijft van deze veranderingen? Simpel. Lees dit handige overzicht »
 10. 5 mei: vrije dag of niet?
  Bij werkgevers en werknemers bestaat de nodige onduidelijkheid over 5 mei. Is Bevrijdingsdag nu wel of geen vrije dag? Tekst en uitleg »
 11. Hiervoor deelt de fiscus boetes uit
  De Belastingdienst spit bij een controle uw hele administratie door en vindt vaak wel iets dat niet klopt. Waarvoor worden in de praktijk de meeste boetes uitgedeeld? Een top vijf. Doe er uw voordeel mee »

Top 5 best gelezen blogs
En omdat eindejaarslijstjes zo leuk zijn, doen we er gewoon nog eentje. De beste weblogs van 2011 willen we u namelijk niet onthouden:

 1. Is er nog toekomst voor de VAR?
  “Volgens de Belastingdienst zijn veel VAR-WUO’s ten onrechte verleend. De fiscale gevolgen hiervan kunnen enorm zijn én alle risico’s liggen bij de zelfstandige.” Josien van Breda-Hoekstra, werkzaam bij FNV Zelfstandigen én specialist op het gebied van regelgeving voor zzp’ers, blogde over de toekomst van de VAR.
 2. 10 manieren om het gesprek te openen
  Hoe opent u nu op een pakkende en een beetje creatieve manier een gesprek? Phil Kleingeld, eigenaar van een communicatiebureau, helpt u het gesprek op gang te brengen.
 3. 10 redenen voor een bedrijfspagina op Facebook
  Social media-expert Marcel Teunissen krijgt van ondernemers vaak de vraag of én hoe ze moeten deelnemen aan Facebook. Zijn antwoord: “Ja, meedoen moet! Een bedrijfspagina inrichten is een prima begin.”
 4. Stap over op ‘Accountant 2.0’
  “Door wie laat u de jaarstukken opmaken? Uw huidige uurtje-factuurtje accountant? Levert goed werk, maar stuurt ook pittige facturen. Achteraf. Dat kan slimmer en voordeliger.” Sam van Buuren, ondernemer en deskundige op het gebied van het Nieuwe Werken, legt uit hoe dat kan: “
 5. Handige Outlook minitips: deel 1
  Richard Wolfe maakte een serie korte blogs met een mix van Outlook skilltips en minitips. Outlook kent namelijk veel functionaliteiten die lang niet allemaal even productief zijn.

Top 5 populaire video’s

 1. Hoe herkent u valse euro’s? »
 2. Is een ingescande handtekening rechtsgeldig? »
 3. Hoe vaak kan ik een tijdelijk arbeidscontract verlengen? »
 4. Afspraken over privégebruik auto van de zaak vastleggen in het arbeidscontract? »
 5. De ondernemerstips van Annelies Batelaan »
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…