De omzetgroei bij zakelijke dienstverleners is sinds de crisis niet meer zo hoog geweest. Het gaat om de cijfers over het tweede kwartaal van 2015. Uitschieters zijn de IT-dienstverlening (+ 10%) en de reisbemiddelaars- en organisatiebureaus (+ 20%). Alleen bij de reclamebureaus (- 0,7%) heerst nog een mineurstemming.

De omzetgroei in de zakelijke dienstverlening als geheel steeg in het tweede kwartaal met 7,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens het CBS is ‘de groei sinds de economische crisis niet meer zo groot geweest’. In de kwartaalmonitor Zakelijke dienstverlening wordt vastgesteld dat ‘veel branches qua omzet terug zijn op het niveau van voor de crisis of er zelfs boven’.

Klik om te vergroten (Bron: CBS Monitor zakelijke dienstverlening kwartaal 2 2015)

Toename vacatures
Er kwamen in het afgelopen kwartaal 35.000 vacatures bij in de zakelijke dienstverlening (+ 2000 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar). Van de ruim honderdduizend vacatures werden er 34.000 in de zakelijke dienstverlening vervuld (+ 3000 ten opzichte van het tweede kwartaal 2014).

Faillissementen op laagste niveau in 6 jaar
Er werden in de zakelijke dienstverlening 25 procent minder faillissementen uitgesproken dan in het eerste kwartaal van dit jaar. De daling geldt niet voor alle branches. Beveiligingsbedrijven en hoveniers kenden juist een hoger aantal faillissementen dan in het eerste kwartaal van dit jaar.

Lees ook:
– 
5 tips van groei-expert Verne Harnish »
Groei = investeren in juiste IT »
 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…