Vanaf 15 februari 2014 moeten starters een eenmalige heffing betalen als ze hun bedrijf inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Daarnaast krijgt elke starter bij zijn inschrijving een persoonlijk adviesgesprek.

Eenmalige heffing inschrijving Kamer van Koophandel
In 2013 is de jaarlijkse heffing voor de KvK juist afgeschaft. De éénmalige heffing (€ 50,-) voor nieuwe ondernemers is een vergoeding voor de administratieve kosten die aan een nieuwe inschrijving verbonden zijn. Dit is vastgelegd in de nieuwe Wet op de Kamer van Koophandel die op 1 januari 2014 in werking is getreden. 

Minister Kamp van Economische Zaken heeft met instemming van de Eerste en Tweede Kamer besloten tot invoering van deze inschrijfvergoeding. In de besluitvorming zijn de werkgevers- en ondernemersorganisaties geraadpleegd.
 

Datum invoering
Op 1 januari 2014 zijn de twaalf regionale Kamers van Koophandel samengevoegd tot één landelijke organisatie, samen met Syntens. Voor hun diensten kunt u nu op het digitale Ondernemersplein terecht.

Belangrijkste gevolgen KvK ‘nieuwe stijl’

  • Er is een algemeen telefoonnummer: 088 – 585 1 585.
  • Jaarrekeningen kunnen niet meer per e-mail worden ingediend. Kleine bedrijven kunnen binnenkort de jaarrekening online deponeren (in SBR-formaat). Middelgrote en grote bedrijven kunnen hun jaarrekening nog per post deponeren.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.