Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Gratis & vrijblijvend via MijnZaak

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

26 mei 2020

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen

Fouten maken is menselijk, maar maak je ze tijdens je werkzaamheden dan kan dit vervelende financiële gevolgen hebben. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is noodzakelijk als jij aansprakelijk kan worden gesteld voor financiële schade veroorzaakt door het niet goed uitvoeren van de opdracht (beroepsfouten) of door het geven van verkeerd advies.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Voor welke beroepen?
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet voor iedereen benodigd. Heb jij echter een adviserend beroep, maak jij tekeningen of voer jij berekeningen uit? Dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken handig zijn.

Enkele voorbeelden van beroepen: Architect, boekhouder, consultant, ICT-er, accountant, advocaat, ingenieur, marketingadviseur, software ontwikkelaar.

Verplicht of niet?
Voor sommige beroepen, zoals financiële adviseurs is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering inderdaad verplicht. Dit is geregeld in de wet.

Ook komt het soms voor dat opdrachtgevers jou een beroepsaansprakelijkheid verplichten, voordat ze jou accepteren. Hierdoor zijn zij verzekerd dat mocht er financiële schade ontstaan, ze dit ook volledig vergoed krijgen. 


 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: Tarieven

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren:

1. Het beroep dat je uitoefent

2. De omvang van je bedrijf

3. Het verzekerde bedrag

4. De omzet van je bedrijf

Via onze onafhankelijke verzekeringsadviseur Verzekeringen24 kan je snel en eenvoudig een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken, zodat je direct weet hoeveel jouw maandelijkse kosten zijn. 

Hoe bepaal ik een verzekerd bedrag?
Bij de meeste verzekeraars kan je kiezen voor een verzekerd bedrag van €250.000 tot €1.250.000 per schadeclaim. Elke situatie is anders. Bespreek daarom goed met een expert tot welk bedrag jij risico loopt.

Wat doe je als je aansprakelijk wordt gesteld?
 

Een beroepsaansprakelijkheids
verzekering: vind de beste vezekeraar voor jou

 

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering via Verzekeringen24

Wie is Verzekeringen24?
Ondernemers zijn vaak al druk genoeg met ondernemen. Daarom helpt Verzekeringen24 je alvast wat verder met je zakelijke verzekeringen.

Wij zijn een onafhankelijke online adviseur en kijken welke verzekeraar de beste verzekering voor jou heeft! Zo kan je gemakkelijk en snel de premies van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Hoe werkt het?
Vergelijk via onze onafhankelijke partner Verzekeringen24 de 6 grote verzekeraars om jouw beroepsaansprakelijkheid goed af te dekken. Zo kan jij eenvoudig een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en de beste verzekering vinden voor jouw situatie:

1. Vul je gegevens en voorkeuren in

2. Krijg per e-mail een passende offerte door onze onafhankelijke partner Verzekeringen24

3. Kies je beroepsaansprakelijkheidsverzekering en sluit direct af met éxtra collectieve korting
 


Beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) wordt vaak verward met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Echter is de dekking van deze verzekeringen erg verschillend.

  • Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële schade als gevolg van een beroepsfout/verkeerd advies.
  • Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade aan materialen en/of letsel.

Voorbeelden
Ter verduidelijking voor beide verzekeringen een voorbeeld.

Beroepsaansprakelijkheid: Als architect heb jij de schetsen van een nieuw gebouw getekend. Halverwege de bouw kom je er helaas achter dat je een rekenfout hebt gemaakt, waardoor de bouw een maand stil ligt. De financiële schade is enorm en jij kan aansprakelijk worden gesteld door de gemaakte beroepsfout. Dan biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst.

Bedrijfsaansprakelijkheid: Een klant komt naar jouw kantoor om jouw bedrijfsvoorstel te horen. Midden in je presentatie stoot jij in je enthousiasme tegen een vol koffie kopje aan, waarvan de volledige inhoud terecht komt op de laptop van je klant. Heel vervelend zo’n kapotte laptop, maar met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hoef je in ieder geval niet voor de kosten op te draaien.

 

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

 

Een beroepsaansprakelijkheids
verzekering: vind de beste verzekeraar voor jou

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google

Lees ook…

De auto, de werknemer en jouw aansprakelijkheid
“Moet ik als zelfstandige een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?”
9 tips van experts om uw risico te beperken
Waar moet je aan denken bij een aansprakelijkheidsverzekering?
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Lees ook…