Plastic stinkt, vond Annelies Batelaan. Haar vader zag in haar een goede opvolger, maar ze voelde er niets voor om zijn kunststofbedrijf over te nemen. Inmiddels is ze toch alweer zo'n twintig jaar de baas van Batelaan Kunststoffen BV en voorzitter van de branchevereniging. Genoeg ervaring dus om u van nuttige ondernemerstips te voorzien.

De tips van Annelies Batelaan op een rij:

Tip 1: Vraag door om een klant echt goed van dienst te kunnen zijn
Volgens Annelies is het belangrijk om tijdens een gesprek met een (potentiële) klant goed door te vragen naar wat de klant precies wil. Daardoor kunt u een volledige offerte op maat samenstellen tegen een zo goed mogelijke prijs. In het artikel ‘CRM: de klant centraal’ leest u hoe u erachter kunt komen wat de wensen van uw klanten zijn en hoe u hier op in kunt spelen.

Tip 2: Werk samen om meer te bereiken
Een goede samenwerking hoeft niet altijd op het gebied van klanten of diensten plaats te vinden. Dit kan op verschillende niveaus. Annelies werkt bijvoorbeeld samen met andere producenten op het gebied van kunststoffen, waardoor zij de branche op een hoger plan tilt. In het weblogartikel ‘Het nieuwe samenwerken’ leest u meer over de voordelen van samenwerken.

Tip 3: Stel regelmatig uw missie bij
Het maken van een missie was voor Annelies een eyeopener. Het nemen van beslissingen werd voor haar hierdoor veel makkelijker. Met een goede missie werkt u veel efficiënter en doelgerichter, zegt Annelies. De themapocket ‘Meer rendement’ helpt u bij het formuleren en vastleggen van uw missie. De tips bieden u handvatten voor een efficiëntere bedrijfsvoering en een recessiebestendig bedrijf.

Wilt u meer te weten komen over Annelies Batelaan? Lees dan het interview van Annelies in tijdschrift De Zaak nummer 1, februari 2011.

Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.