Vindt u die verse croissantjes op vakantie ook altijd zo lekker? Of die typisch Marokkaanse lekkernijen? En toch, zeker bij een langer verblijf in het buitenland, begint u het langzaamaan te missen, de smaak van ‘thuis', van hagelslag of pindakaas. Chrystal van Goor den Oosterlingh had er ook last van en kwam op een idee: een online supermarkt met typisch Hollandse producten.

“Ik heb een aantal jaar in het buitenland gewoond en miste sommige Hollandse producten, zoals pindakaas en hagelslag,” vertelt oprichtster en CEO van Holland at Home Chrystal van Goor den Oosterlingh. “Die moet je gewoon online kunnen bestellen, bedacht ik.” Daarom begon zij Holland at Home, een online supermarkt met alleen producten van Hollandse bodem.

Vanuit de woonkamer
De eerste jaren werkte zij vanuit de woonkamer en deed alles zelf. “Voorraad beheren, bestellingen ordenen, boodschappen inpakken en versturen en ook de klantenservice,” vertelt zij. Later moest ze taken uit handen geven. “Ik kon maximaal twintig pakketten per dag versturen. Dat was te weinig. Dus ben ik partners gaan zoeken die mijn voorraad konden beheren en mijn pakketten versturen. Dat was een uitdaging: van alles alleen doen naar teamwork.”

Die eerste jaren leerde ze snel. “Er ging wel eens wat verkeerd, ervaringen waar je veel van opsteekt. Ik moest bijvoorbeeld ontdekken hoe ik elk product goed kon verpakken. Af en toe kwamen er pakketjes terug waarin de mayonaise overal op zat.”

 

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…