Navigatiesystemen waarschuwen niet alleen voor flitspalen, maar steeds vaker ook voor mobiele snelheidsmetingen. Mag dat eigenlijk wel?

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Lappendeken van regels

Vrijwel alle navigatiesystemen worden geleverd met een waarschuwing voor flitspalen. En de nieuwste slimme apparaten ontvangen in toenemende mate ook info over de mobiele snelheidsmetingen.

In ons land is dat allemaal toegestaan, maar in Duitsland en Zwitserland illegaal. Zelfs met het apparaat in de kofferbak.

Ook in België, Frankrijk en Oostenrijk loop je de kans dat er problemen komen, maar de soep wordt daar niet zo heet gegeten.

Maar hoe zit het dan met het actief waarnemen van snelheidsmetingen? Je zou denken dat radar- en lasergun detectie altijd en overal verboden zijn, maar gek genoeg heerst in Europa juist een ‘lappendeken’ van regels.

Stinger

Daarom levert de Nederlandse specialist Stinger apparaten die je naar behoefte kunt laten werken. Zo is het in ons land gek genoeg wel toegestaan om snelheidsmetingen met een lasergun actief waar te nemen. En in Engeland is ook radardetectie geen probleem.

Daar speelt de fabrikant op in met de mogelijkheid om de benodigde software daarvoor via de computer te laden. Bijvoorbeeld in de net gelanceerde zeer kleine Stinger Card (vanaf € 1.000,-). Na terugkomst van een zakenreis wordt die op de veerboot natuurlijk met een druk op de knop weer verwijderd.

Of zou menigeen dat wellicht vergeten te doen? In de wetenschap dat de opsporingsapparatuur van de politie deze geavanceerde techniek niet kan waarnemen. Slim, ondeugend of illegaal, that’s the question. Overigens biedt het duurdere Stinger DSI ook geavanceerde ritregistratie.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
De maximale onbelaste reiskostenvergoeding is vanaf 1 januari 2024 € 0,23 per kilometer. Wat moet jij als ondernemer en/of werkgever weten over de…
Een auto kost geld. Niet alleen als erin gereden wordt, ook als hij stilstaat. Mogen parkeerkosten onbelast worden vergoed? Of zijn deze kosten…
Rij je zakelijk? Let dan goed op op de regels voor bijtelling van je bedrijfsauto. In dit artikel duiken we in de wereld van bijtelling voor…
Iedere eigenaar van een zakelijke of auto in privé betaalt wegenbelasting, ofwel motorrijtuigenbelasting (MRB). Deze wegenbelasting wordt regelmatig…
Misschien denk jij – net als veel andere zzp’ers en mkb’ers – na over de vraag of nú overstappen op elektrische bestelwagens een goede investering…
De populariteit van elektrisch rijden neemt snel toe. Daarmee groeit ook de behoefte aan een laadinfrastructuur – ook bij bedrijven zelf. In dit…