Ontslag shutterstock_594725945.jpg
22 okt 2020

Waar heeft mijn uitzendkracht allemaal recht op?

Het is zo makkelijk als je even wat extra handjes nodig hebt: een flexibele kracht inhuren via het uitzendbureau. Maar de arbeidspositie van uitzendkrachten is veranderd. In dit artikel leggen we je uit waar jouw uitzendkracht precies recht op heeft.
Begeleiding de-zaak-tips-tricks-truuk-help-hulp-middel.jpg
3 jul 2018

11 tips voor werken met warm weer

Werken bij hoge temperaturen kan leiden tot minder goede prestaties of schade aan de gezondheid. Zorg er daarom voor dat jij en/of jouw werknemers er zo min mogelijk last van hebben. Deze 11 tips helpen daarbij.
Personeel Marc van Westerlaak 03.jpg
10 nov 2016

Werkgever, koester uw mantelzorgers

Werkgevers zouden mantelzorgers onder hun personeel actiever moeten koesteren en steunen. Dat is mijn conclusie na gesprekken met uiteenlopende werkgevers. Niet alleen vanuit sociaal oogpunt, maar ook vanwege hun onderschatte waarde voor het bedrijf. Mantelzorgers zijn privé, maar ook op de werkvloer vaak erg betrokken medewerkers. Daarmee dragen ze bij aan een goede werksfeer en zijn ze een welkome bron van steun voor collega’s.
Begeleiding DZ jong personeel werknemers jongeren mensen.jpg
3 jun 2016

Agressie en geweld: bescherm je werknemers

Scheldende of dreigende klanten, diefstal of fysiek geweld. Ondernemers - vooral detaillisten - worden er steeds vaker mee geconfronteerd. Wat kun je doen om jouw medewerkers te beschermen?
Begeleiding de zaak smartphone app mobiele telefoon.jpg
20 apr 2016

Dyslexie-app: 'Handige tool voor elk bedrijf'

Trudy Joling heeft al 15 jaar een praktijk voor dyslectische mensen. Vaak kreeg ze te horen: 'Hoe kan het nou dat het zo lang duurt voordat duidelijk wordt dat mijn kind dyslexie heeft'. Het duurt soms anderhalf tot twee jaar voordat met behulp van testen de juiste diagnose wordt vastgesteld. 'Dat moet sneller kunnen', dacht Joling. Zo ontstond de app Dyslexie Test & Tips.
Begeleiding De Zaak Leren Weten Denken Onderwijs Slim Nadenken .jpg
20 apr 2016

Scholing van personeel: zo wordt iedereen er wijzer van

Scholing van je personeel heeft absoluut zin, ook als je maar één of enkele medewerkers hebt. Het levert je namelijk meer op dan het kost.
Begeleiding de-zaak-2016-ts02-inspiratie-simon-sinek-3.jpg
7 apr 2016

'Een goede leider zorgt ervoor dat je je veilig voelt'

‘Op een bepaald moment was ik gewoon ontevreden over mijn werk. Ik werd cynisch, negatief en had een absoluut verkeerde houding. Tijdens congressen hoorde ik sprekers fantastische verhalen vertellen waarvan ik dacht: het klopt wat ze allemaal zeggen maar dat lukt me niet. Why?? Dat was dus waar ik naar op zoek moest, mijn ‘waarom’. Een verandering is niet zoiets als het omzetten van een schakelaar, het is een proces dat over langere tijd gaat maar waarvan je opeens merkt dat het werkt.’
Begeleiding de-zaak-mobiel-werken-trein-flexibel-slim-reizen.jpg
4 apr 2016

Privé-internetten tijdens werktijd: wat laat jij toe?

PARTNERCONTENT - Even een berichtje via Twitter of Facebook plaatsen. Nog even een advertentie op marktplaats bijwerken of een leuke vakantiebestemming opzoeken voor de komende vakantie, tijdens het werk een film downloaden of online een spelletje spelen. Hoe ver gaat jouw personeel?
Begeleiding de-zaak-sport-hardlopen-ontspannen-workout-trainen-actief-gezond1.jpg
15 mrt 2016

Beweeg je werknemers tot meer beweging!

Lichamelijk actieve werknemers functioneren beter, verzuimen minder en zijn beter gemotiveerd. Tijd dus om je medewerkers aan het bewegen te krijgen. Daarvoor hoef je niet per se een dure fitnessruimte in te richten. Er zijn genoeg andere mogelijkheden.
Begeleiding de zaak functioneringsgesprek.jpg
23 feb 2016

Dit kenmerkt een goede teamcoach

Een teamcoach moet goed kunnen luisteren, open vragen stellen, doorvragen, feedback geven en samenvatten wat er leeft. Maar dat is niet genoeg om een team in beweging te krijgen. Wat kenmerkt een goede teamcoach? En: wat zijn mogelijke valkuilen?
Begeleiding video-bedrijfsoverdracht-leidraad-voor-8616145012.png
14 jan 2016

Goede begeleiding bij interne promoties

Als er een positie vrijkomt binnen je bedrijf, kan die soms prima worden opgevuld door een van je eigen werknemers. Goede begeleiding is echter essentieel. Met deze tips moet dat lukken.
Bedrijfsvoering de zaak personeel professionals werving.jpg
17 aug 2015

‘Het is een uitdaging professionals aan je te binden'

Hoe ziet de organisatie van de toekomst eruit? En hoe bereid je je hierop voor als ondernemer? "Flex wordt vaster en vast wordt flexibeler."
Getoond 1 tot 12 van 64. Er zijn meerdere pagina's.
Een goede werkomgeving creëren en bewaken, leidinggeven, werknemers motiveren en uitdagingen bieden, het bijhouden van een personeelsdossier, het hoort er allemaal bij als u personeel in dienst hebt.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming