Btw over zakelijke uitgaven kunt u doorgaans alleen aftrekken als u een juiste factuur ontvangt. In een aantal situaties wijken de regels echter af.
Niet iedere ondernemer is ook directeur grootaandeelhouder (dga). En ook het hebben van een eigen bedrijf wil niet zeggen dat je je dga kunt noemen. Sterker nog, er bestaan meedere definities van het begrip. We leggen het uit.
Met een BV kunt u uw privévermogen beschermen. De BV is dan als rechtspersoon aansprakelijk. Maar voor een DGA gelden dan wel de nodige wettelijke verplichtingen.
Ouderen vanaf 65 jaar die in Nederland belasting betalen, krijgen vanaf 1 juni 2011 een koopkrachttegemoetkoming van ongeveer € 400,- bruto per jaar.
Lukt het niet om de aangifte vennootschapsbelasting vóór 1 juni in te leveren? Vraag dan uitstel aan. Dit kan schriftelijk of elektronisch.
Btw-ondernemers die maandelijks aangifte doen en btw afdragen, konden ervoor kiezen om dit per 1 juli 2009 per kwartaal te doen. Ongeveer 55 duizend ondernemers zijn daartoe overgegaan. Het CBS is daar echter niet zo blij mee.
U bent niet per definitie verantwoordelijk als uw adviseur uw aangifte onjuist invult. De belastinginspecteur moet namelijk bewijzen dat een ondernemer van de gemaakte fouten op de hoogte had kunnen zijn.
Als uw levenspartner een steentje bijdraagt op de werkvloer, dan heeft u de keuze tussen meewerkaftrek, loon en M/V-firma. Vaak geven fiscale motieven de doorslag. Wat in welke omstandigheden het gunstigst is, lijkt slechts een kwestie van rekenen. Maar er is méér om rekening mee te houden.
Ondernemers zijn net mensen. Ze kunnen ook last krijgen van lichamelijke klachten die ze vanzelfsprekend liever kwijt dan rijk zijn, zeker als ze in hun eentje een bedrijf runnen. Zijn kosten om deze klachten te verhelpen fiscaal aftrekbaar?
De regels voor het fiscaal partnerschap worden per 1 januari 2011 aangepast. Er komt een basispartnerbegrip dat gaat gelden voor alle belastingwetten. Dat kan soms behoorlijke gevolgen hebben.
De btw is een onderwerp dat elke ondernemer bezighoudt. Wat is de meest gemaakte vergissing bij de btw-aangifte? Hoe zit het met de btw over onkosten? U leest het hier.
"Ik wil een betalingsregeling treffen met een klant die zijn rekening niet direct kan voldoen. Heb ik dan recht op teruggave van btw? En zo ja, hoeveel kan ik dan bij de fiscus terugvragen?"
Getoond 1 tot 12 van 311. Er zijn meerdere pagina's.
Inkomstenbelasting (IB), loonbelasting (LB), omzetbelasting (btw) en vennootschapsbelasting (VpB): u krijgt er als ondernemer mee te maken, of u nu personeel in dienst hebt of zzp'er bent. Lees hier hoe u aangifte doet en wat u mag aftrekken.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming