Hier moet je aan denken
Starters krijgen zoals elke ondernemer met de Belastingdienst te maken. Regel bij het begin alvast een aantal zaken goed, dan heb je daar later profijt van.
Hoe doe je aangifte omzetbelasting?
Btw-aangifte is verplichte kost als je ondernemer bent voor de omzetbelasting. De aangifte kan per maand zijn, per kwartaal en soms per jaar. Lees hier wat er allemaal komt kijken bij de aangifte omzetbelasting.
Voor je administratie is het belangrijk dat je weet wat de termen betekenen
Omzet, winst en cashflow zijn drie termen die door veel ondernemers door elkaar worden gehaald. Dat kan soms tot vervelende verrassingen leiden. Een goed begrip van de drie termen maakt je een betere ondernemer.
Btw-nummer controleren
Btw-nummer, btw-identificatienummer, burgerservicenummer en RSIN. Wat is dat? Lees meer over deze nummers, bekijk een voorbeeld en ontdek hoe je een btw-nummer kunt controleren.
Ondernemers zijn niet altijd verplicht hun btw-nummer op hun website te vermelden. Lange tijd werd aangenomen dat dit wel het geval was. Hoe zit dat nu precies?
Met deze btw-berekenaar of calculator voor Excel reken je snel en eenvoudig uit hoe hoog een bedrag is inclusief btw of juist exclusief btw.
Ondernemers draaien deels op voor de btw-verhoging naar 21% per 1 oktober, stelt ING Economisch Bureau in de 'Sectoralert Btw'. Dit komt doordat ze de hogere btw vaak pas vanaf 2013 in de prijs kunnen verwerken. Vooral detailhandel nonfood en bouw worden getroffen.
Doet u zaken met Duitsland? Let dan op bij intracommunautaire leveringen. Sinds kort geldt een verzwaarde bewijslast die toepassing van het 0% btw-tarief in gevaar kan brengen.
Fiscale zaken veranderen ieder jaar. Wat moet u dit jaar nog doen, en waar moet u voor volgend jaar rekening mee houden? Speciaal voor zzp'ers lichten we vier punten uit die dit jaar wat extra aandacht vereisen.
Als u een kantoorpand verhuurt, dan komt u in aanmerking voor btw-aftrek. Is dat ook nog het geval als het pand leegstaat?
Op Prinsjesdag heeft het kabinet nieuwe maatregelen bekend gemaakt voor de aanpak van fraude met toeslagen en belastingen. Zo zal het opzettelijk niet betalen van belasting strafbaar worden gesteld. Daarmee heeft het vooral de plegers van zogenoemde carrouselfraude met btw op het oog. Meest opmerkelijke maatregel is misschien nog wel de mogelijkheid om gevangenisstraf op te leggen in het geval dat er opzettelijk geen belasting is betaald. 
Inkomstenbelasting (IB), loonbelasting (LB), omzetbelasting (btw) en vennootschapsbelasting (VpB): u krijgt er als ondernemer mee te maken, of u nu personeel in dienst hebt of zzp'er bent. Lees hier hoe u aangifte doet en wat u mag aftrekken.
© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming