Zo kun je de stakingswinst onderling regelen
Als je met jouw bedrijf stopt of het overdraagt, moet je normaal gesproken met de Belastingdienst afrekenen over de stakingswinst. Maar als je gebruikmaakt van de doorschuifregeling, dan hoeft dit niet.
Een overzicht van de belastingschijven
Een overzicht van de tarieven inkomstenbelasting 2013. Met de belastingschijven van Box 1, het tarief van Box 2 en Box 3 en de heffingskortingen.
Overzicht van de tarieven en belastingschijven
Een overzicht van de tarieven inkomstenbelasting 2014. Met de belastingschijven van Box 1, het tarief van Box 2 en Box 3. In 2015 is de aangiftedatum verlengd tot uiterlijk 1 mei.
Fiscaal
Marktplaats is voor hobbyisten en handelaren dé plek om nieuwe en tweedehands goederen te kopen of verkopen. De Belastingdienst komt er ook regelmatig - om belastbare inkomsten te achterhalen. Veel handelaren op Marktplaats hebben geen adequate administratie van hun aan- en verkopen, maar daar weet de fiscus wel raad mee.
Voldoe jij aan deze criteria?
Of jij ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, wordt bepaald door de Belastingdienst. Die hanteert daarvoor specifieke criteria. Lees hier welke dat zijn.
Als je een belastingaanslag niet kunt betalen
Kwijtschelding van belastingschuld is mogelijk als jouw onderneming een belastingaanslag niet kan betalen. Je komt er echter alleen in bijzondere gevallen voor in aanmerking. Wanneer is dat en hoe kunt je het aanvragen?
Veel mensen verdienen wat bij. Deze bijverdiensten moeten jaarlijks opgegeven worden bij de belastingaangifte. Waar moet u op letten als u bijverdiensten heeft?
U bent niet per definitie verantwoordelijk als uw adviseur uw aangifte onjuist invult. De belastinginspecteur moet namelijk bewijzen dat een ondernemer van de gemaakte fouten op de hoogte had kunnen zijn.
Alles over deze fiscale constructie
Bij de oprichting van een management-BV schuif je een vennootschap tussen jezelf en de onderneming waar je werkzaamheden voor verricht. Het is een fiscale constructie die de persoonlijke dienstbetrekking vervangt.
Met ingang van 2015 verdwijnt het wettelijk onderscheid tussen computers en communicatiemiddelen. Beiden kunnen dan belastingvrij worden verstrekt of vergoed, op voorwaarde dat u als werkgever dat noodzakelijk acht voor uw bedrijfsvoering.
Hier moet je aan denken
Starters krijgen zoals elke ondernemer met de Belastingdienst te maken. Regel bij het begin alvast een aantal zaken goed, dan heb je daar later profijt van.
Zorg ervoor dat u de aangifte op tijd indient en de aanslag op tijd betaalt, anders kunt u een flinke boete verwachten.
Getoond 1 tot 12 van 128. Er zijn meerdere pagina's.
Inkomstenbelasting (IB), loonbelasting (LB), omzetbelasting (btw) en vennootschapsbelasting (VpB): u krijgt er als ondernemer mee te maken, of u nu personeel in dienst hebt of zzp'er bent. Lees hier hoe u aangifte doet en wat u mag aftrekken.
© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming