Btw-aftrek bij zakelijk gebruik privé-auto
Vanaf 6 oktober 2011 moet u de btw-aftrek bij gebruik van een privé-auto voor de zaak baseren op de zakelijk gereden kilometers. Daarvoor heeft u een sluitende ritregistratie nodig.

Privé-auto en btw
Maakt u met een privé-auto kilometers voor de zaak? Dan gelden er sinds oktober 2011 andere regels voor de aftrek van btw op gebruik en onderhoud: die moet gebaseerd zijn op een sluitende ritregistratie.

Hoewel dit besluit werd bekendgemaakt in de Staatscourant van 17 oktober 2011, gelden de nieuwe regels met terugwerkende kracht al per 6 oktober 2011, zo bevestigde de Belastingdienst.

Nieuwe regels
Voorheen kon u nog kiezen: u trok de btw af over het gebruik en onderhoud van de auto af op basis van een kilometeradministratie, of trok bij gebrek daaraan, 75% van de btw af.

Dit laatste mag dus niet meer. U moet de btw-aftrek altijd baseren op een sluitende ritregistratie, waaruit u het zakelijk gebruik kunt afleiden.

Werknemers
Als u uw werknemers een vergoeding betaalt voor het gebruik van hun eigen auto voor de onderneming, dan mag u hierover geen btw aftrekken.

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?