Catalogusprijs auto ook op site RDW
In het kentekenregister van de RDW staan ook de catalogusprijzen van auto's. Handig als je de bijtelling van een van je werknemers wilt berekenen.

Catalogusprijs en bijtelling
Rijd jij in een auto van de zaak of heb je er een beschikbaar gesteld aan je werknemer? Dan krijg je te maken met de fiscale bijtelling. Je moet dan voor het voordeel van het privégebruik van de auto een bedrag bij het inkomen bijtellen.

Dit gebeurt forfaitair, ofwel in vaste termijnen van doorgaans een maand, op basis van de waarde van de auto. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van de catalogusprijs.

Te vinden in kentekenregister RDW
De catalogusprijs kun je voortaan vinden in een nieuw kentekenregister van de RDW, waarin de catalogusprijzen wordt vastgelegd van auto’s die vanaf 1 januari 2010 voor het eerst zijn geregistreerd.

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en bestaat uit de nettocatalogusprijs plus de btw en de bpm.

Zoeken
Wanneer je het kenteken hebt ingevoerd op de site van de RDW, dan vind je de catalogusprijs van de auto onder ‘Historie’.

Fiscus gebruikt dezelfde catalogusprijs
De Belastingdienst gaat bij de controle van jouw aangifte uit van de catalogusprijs in het RDW-kentekenregister.

Rijdt u in een youngtimer
Wanneer jij in een zogeheten youngtimer rijdt, een auto met een leeftijd van 15 tot 25 jaar, dan geldt een andere waarde. De bijtelling wordt dan berekend op basis van de huidige (meestal lagere) marktwaarde en niet de cataloguswaarde.
 

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.