De recidiveregeling
De recidiveregeling houdt in dat een bestuurder die binnen vijf jaar twee keer wordt veroordeeld voor rijden onder invloed, zijn rijbewijs kwijt is.

Recidiveregeling
Vanaf 1 juli 2011 geldt de recidiveregeling, ofwel het puntensysteem rijbewijzen.

Dat betekent dat iemand die binnen vijf jaar twee keer wordt veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol, het rijbewijs kwijt raakt en niet meer mag rijden.

Na de periode van de rijontzegging moet opnieuw rijexamen gedaan worden.

Het alcoholpromillage moet bij de tweede overtreding boven de 1,3 liggen, óf er moet sprake zijn van een weigering om mee te werken aan het alcoholonderzoek.

Ervaren en beginnende bestuurders
Het puntensysteem geldt alleen voor het rijden onder invloed van drank en geldt voor zowel ervaren als beginnende bestuurders.

Zie ook:
Wat is een alcoholslot? »

Ga naar www.dezaak.nl/veranderingen voor een doorlopend overzicht van veranderingen op het gebied van wetten, regels en tarieven.
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
Je bent ondernemer en de zaken gaan lekker, maar je zit soms met wat vragen. Vragen waar je graag een antwoord op hebt omdat die antwoorden…
De kleine ondernemingsregeling is een tegemoetkoming voor kleine ondernemers met een beperkte omzet. Heb je minder dan €20.000 aan omzet per…
De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een aftrekpost bij de Belastingdienst voor kleine investeringen in bedrijfsmiddelen. Investeer je als…